Preţul petrolului creşte brusc pe fondul temerii SUA privind un atac iminent al Iranului asupra Israelului

(Captură Foto)

Preţul petrolului a crescut cu peste 1 dolar pe baril, WTI depăşind 86 de dolari şi Brent peste 90 de dolari, în contextul în care Statele Unite şi aliaţii lor consideră că sunt iminente atacuri majore cu rachete sau drone din partea Iranului sau a intermediarilor săi împotriva ţintelor militare şi guvernamentale din Israel, potrivit Zero Hedge.

Potenţialul asalt, posibil folosind rachete de înaltă precizie, ar putea avea loc în zilele următoare, au declarat persoanele familiare cu subiectul, cu condiţia anonimatului. Unul dintre cei implicaţi a afirmat că problema este când, şi nu dacă, având în vedere evaluările provenite din informaţiile de la serviciile de informaţii americane şi israeliene.

Iranul a ameninţat că va lovi Israelul ca represalii după atacul acestuia asupra unui complex diplomatic în capitala siriană Damasc, săptămâna trecută, în urma căruia au fost ucişi oficiali militari iranieni de rang înalt. Israelul nu a recunoscut în mod explicit că ar fi fost în spatele acestui atac, deşi a urmat tradiţional o politică de ambiguitate în operaţiunile sale din Siria, Liban şi în alte părţi.

Informaţiile de la serviciile de informaţii americane şi occidentale indică faptul că un atac din partea Iranului şi a intermediarilor săi nu trebuie neapărat să vină din nordul Israelului, unde este situat aliatul Teheranului, Hezbollah, în Liban, au declarat persoanele. Oficialii israelieni sunt de acord cu opinia aliaţilor. Totodată, ei au ameninţat public Iranul că dacă loveşte teritoriul israelian, Israelul va lovi teritoriul iranian.

Miercuri, liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a repetat promisiunea de a răspunde Israelului pentru atacul de la Damasc, pe care l-a numit echivalentul unui atac asupra teritoriului iranian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe