Primar prahovean trimis în judecată pentru fraudă electorală în favoarea PNL candidează acum din partea PSD

Voicu Marin (Facebook/primar.ciorani)
Andrei Popescu
29.04.2024

Primarul comunei prahovene Ciorani, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea PNL la alegerile locale din 2020, candidează acum din partea PSD pentru al şaselea mandat de primar şi pentru Consiliul Local al comunei.

La rândul său, liderul PSD Prahova, Virgiliu Nanu, a confirmat candidatura edilului anchetat penal în mai multe dosare, însă nu a explicat care sunt motivele pentru care PSD a decis să îl susţină, relatează News.ro.

Marin a fost trimis în judecată într-un dosar care are ca obiect “falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale”, dosar în cadrul căruia mai multe persoane au încheiat deja acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Potrivit sursei citate, Biroul Electoral de Circumscripţie comunală nr. 39 Ciorani, judeţul Prahova a admis, vineri, propunerea de candidatură a lui Voicu pentru funcţia de primar al comunei Ciorani, formulată de PSD. Voicu este şi primul pe lista de candidaţi pentru Consiliul Local din partea PSD la Ciorani.

După patru mandate în care a candidat din partea PSD, în 2020 Marin a trecut la PNL susţinându-l pe Iulian Dumitrescu pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.

În octombrie 2020, la câteva luni de la alegerile locale, procurorii prahoveni au început să ancheteze o posibilă fraudă privind rezultatul alegerilor din comuna Ciorani, la scrutinul local. În timpul acestei anchete, în primăvara lui 2021, s-a constatat furtul unor saci cu buletine de vot din arhiva Judecătoriei Mizil. Conform site-ului citat, erau buletine de vot de la Ciorani, unde primarul obţinuse încă un scor electoral remarcabil, iar Partidul Naţional Liberal, care ani la rând avusese rezultate electorale modeste la alegerile de la Ciorani, reuşise să obţină un scor record de 76,12% din sufragiile pentru Consiliul Local.

Ulterior, în iunie 2021 procurorii au descins la Primăria Ciorani, dar şi la locuinţele primarului Voicu Marin şi ale mai multor apropiaţi ai acestuia, mulţi dintre ei angajaţi ai Primăriei. 17 persoane au fost acuzate de fraudarea voturilor la scrutinul local din 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor