Primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, reclamată la DNA

Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a fost reclamată la DNA de mai mulţi craioveni, beneficiari ai legilor reparatorii, în calitate de foşti proprietari sau moştenitori ai foştilor propietari. Potrivit publicaţiei doljene ediţie.ro, aceştia au sesizat DNA Bucureşti cu o plângere penală împotriva primăriţei şi a altor două persoane, care ar fi beneficiat de despăbubiri supraevaluate, "peste rând."

În plângerea lor, craiovenii reclamă săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu şi spălare de bani.

Semnatarii plângerii penale acuză că, deşi sunt beneficiari ai Legii 247/2005 Titlul VII de foarte mulţi ani, nici până în prezent nu li s-a emis titlul de despăgubire pe motivul că fondul alocat de Guvern pentru plata acestor despăgubiri, constând în capitalul de la Fondul Proprietatea sau despăgubiri băneşti, s-ar fi epuizat.

Doljenii mai susţin în plângerea lor că în timp ce ei aşteptau să le vină rândul în a primi despăgubirile cuvenite, persoane cu atribuţii decizionale din ANRP şi Comisia Centrală au acordat, peste rând şi în cuantum supraevaluat, despăgubiri către Andrici Adrian, Rotaru Mihai, soţia şi sora acestuia, în valoare de peste 150 milioane de lei.

Practic, craiovenii reclamă că în loc ca despăgubirile să se plătească în ordinea stabilită şi în cuantumul stabilit de lege, banii au fost repartizaţi abuziv discreţionar, prin aceste fapte prejudiciindu-se interesele directe ale petenţilor.

Potrivit ediţie.ro, reclamanţii mai acuză că Lia Olguţa Vasilescu în calitate de primar al municipiului Craiova, prin exercitarea frauduloasă a atribuţiunilor de serviciu şi în complicitate cu consilierii municipiului Craiova au încheiat cu Mihai Rotaru, Andrici Adrian şi societatea comercială Blue Liones Capital S.A. Bucureşti un contract de asociere, contrar prevederilor legale, în vederea desfăşurării unei activităţi sportive.

În realitate acest contract este unul simulat, creat cu scopul ca Mihai Rotaru, Andrici Adrian şi ceilalţi făptuitori să "recicleze" sumele de bani provenite din infracţiunile săvârşite la ANRP.

Persoanele petiţionare s-au constituit parte civilă cu suma de circa 20 milioane de euro, sumă ce reprezintă valoarea despăgubirilor care li se cuvin, la care se vor adăuga penalităţi de întârziere până la data efectivă a plăţii.
Articolul orginal poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori, pe Facebook


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne