Prinţul bebeluş britanic a primit o legitimaţie de membru datorită bunicii sale, prinţesa Diana

La aproape 24 de ore de la naşterea bebeluşului regal, Kate şi William şi-au prezentat fiul în faţa mass-mediei din întreaga lume la intrarea spitalului St Mary din Londra, 23 iulie 2013 (LEON NEAL / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.08.2013

Prinţul George Alexander Louis, bebeluşul regal britanic născut la 22 iulie, a devenit joi membru al clubului bosniac Zeljeznicar Sarajevo, primind o legitimaţie ca semn de mulţumire pentru acţiunile umanitare ale bunicii sale, prinţesa Diana, informează AFP.

Legitimaţia pe care scrie, la rubrica rezervată numelui, "Prinţul George Alexander Louis", a fost înmânată ambasadorului Marii Britanii în Bosnia, Nigel Casey, la stadionul clubului Zeljeznicar, de către tehnicianul Amar Osim.

"Anglia este locul în care s-a născut fotbalul. Dragostea pentru fotbal apropie ţările noastre. (...) Nu trebuie să uităm că prinţul este nepotul prinţesei Diana, care a decedat tragic şi de care ne amintim cu drag în ţara noastră pentru acţiunile sale umanitare şi pentru ajutorul său în procesul de interzicere a minelor antipersonal", se arată într-un comunicat al clubului.

Prinţesa Diana şi-a pierdut viaţa tragic, într-un accident rutier în 1997 la Paris. Cu trei săptămâni înainte de a muri, ea a făcut o vizită în Bosnia, participând la o campanie pentru interzicerea minelor antipersonal.

În decembrie 1995, când şi-a anunţat retragerea din viaţa oficială şi renunţarea la prerogativele regale, Diana a anunţat că vrea să devină “prinţesa sufletelor“. S-a dedicat atunci, mai mult ca oricând, acţiunilor umanitare internaţionale şi, la 31 august 1997, la moartea ei brutală, când şapte sute cincizeci de milioane de telespectatori i-au urmărit funeraliile, omenirea o percepea ca pe o fiinţă deosebit de generoasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor