“Probabil urmează să fiu exclus”: Deputatul PNL care a anunţat că va candida împotriva lui Boc la Cluj, lovit de o primă sancţiune

Sabin Sărmaş
Sabin Sărmaş (Facebook/SarmasSabin)

Deputatul liberal Sabin Sărmaş, care a anunţat că va candida la Primăria Cluj Napoca împotriva lui Emil Boc, a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor la cererea grupului de deputaţi PNL, fiind înlocuit cu deputatul Sorin Moldovan.

Sărmaş a declarat pentru G4Media.ro că se aştepta să fie sancţionat însă era de preferat ca în locul său la şefia “uneia dintre cele mai active comisii parlamentare să fie numit un bun profesionist în domeniul IT-ului, şi nu om pus de Boc”.

De asemenea, deputatul a mai afirmat că este conştient că următorul pas va fi excluderea sa din PNL:

“Cel mai probabil urmează să fiu exclus, dar sunt pregătit. Sunt hotărât să candidez la Primăria Cluj Napoca pentru că după 20 de ani oraşul nostru are mare nevoie de prospeţime şi de o nouă direcţie”.

Potrivit surselor G4Media.ro, şedinţa în care s-a votat schimbarea lui Sărmaş din funcţie a fost convocată de preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis. Dintre deputaţii liberali care s-au pronunţat ca Sărmaş să fie înlocuit în funcţie, 23 au fost de acord, iar 5 s-au abţinut.

Moldovan vine din vechea gardă a PDL-iştilor din Bihor (filiera Vasile Blaga) şi şi-a obţinut mandatul de deputat de pe listele PNL Cluj. El era membru simplu în Comisia de IT a Camerei Deputaţilor, este vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi de asemenea şi membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului în domeniul securităţii naţionale, mai precizează publicaţia citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne