Procurorii europeni efectuează percheziţii în Botoşani. Dosarul vizează fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

(Facebook / politiaromana.ro)

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) a demarat, joi, percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei anchete ce vizează o fraudă de 160.000 de euro, ce implică fonduri UE pentru stimularea capacităţii de angajare a tinerilor.

Douăzeci de persoane, atât suspecţi, cât şi martori, vor fi aduse la sediul unităţii de Poliţie pentru audieri.

Percheziţiile au loc la locuinţa unui actual funcţionar public, la trei foşti funcţionari publici şi la domiciliile altor şase persoane care ar fi implicate în această activitate infracţională, relatează Agerpres, citând un comunicat al EPPO.

De asemenea, potrivit sursei citate, descinderile au loc şi la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Botoşani şi la sediul unde activează cinci organizaţii care au primit granturi din fonduri europene.

Conform anchetei desfăşurate de EPPO, în perioada 2018 - 2021, suspecţii au obţinut granturi legate de proiecte pentru sprijinirea tinerilor care caută un loc de muncă, efectuează stagii de practică sau urmează cursuri care să-i ajute la angajare. Granturile au fost finanţate din Fondul Social European (FSE), iar suma totală obţinută a fost de 160.000 de euro.

Totodată, se presupune că suspecţii au depus documente cu date incorecte la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Botoşani pentru a fi eligibili pentru granturi. Se mai presupune că oficialii Agenţiei de ocupare a forţei de muncă au ajutat organizaţiile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul formării profesionale să completeze cererile pentru granturi şi, în final, să le primească.

Mai mult, continuă sursa citată, dovezile mai arată că proiectele nu au fost realizate şi nu s-au desfăşurat training-urile pentru stimularea capacităţii de angajare a tinerilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne