Procurorul sef Tulus, suspectat ca nu si-a indeplinit corect atributiile

Modul in care si-a indepinit activitatea seful Sectiei de combatere a infractiunilor conexe faptelor de coruptie din DNA, Doru Tulus, se afla in atentia Consiliului Superior al Magistraturii, sesizat cu privire la unele incalcari ale indatoririlor de serviciu si necorectitudine.

Potrivit articolului 12 din Codul deonotologi al magistratilor, procurorii sunt obligati sa-si indeplineasca cu competenta si corectitudine indatoririle profesionale, sa respecte indatoririle cu caracter administrativ stabilite prin legi, regulamente si ordine de serviciu.

Cu privire la modul in care isi desfasoara activitatea procurorul sef Doru Tulus, Inspectia judiciara a CSM a fost sesizat de fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, care a reclamat nereguli in activitatea anchetatorului, printre altele si faptul ca inregistreaza preferential dosare.

In urma unui control al inspectorilor, in octombrie anul trecut, CSM a admis faptul ca sunt neregului majore in activitatea sectiei lui Tulus, insa i-a dat termen sase luni sa-si reglementeze problemele.

Intre timp, Consiliul de disciplina al Consiliului a decis ca faptele lui Tulus nu constituie abatere disciplinara, dar ca s-ar incadra la incalcari ale Codului deontologic al magistratului, fiind in acest sens sesizata Sectia pentru procurori a CSM.

Joi, Sectia are pe ordinea de zi doua sesizari ale Comisiei de disciplina pentru procurori privind incalcarea de catre Tulus, procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie,a dispozitiilor articolului 12 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

In cazul in care Sectia admite ca Tulus a incalcat Codul, decizia CSM va fi notata in dosarul personal si se va tine cont, peste trei ani, cand se va face din nou evaluarea procurorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne