Protest în Piaţa Victoriei: Jandarmii intervin din nou în forţă [Video]

Jandarmi.
Jandarmi. (Horoiu Eugen / Epoch Times Romania)

Un protestatar a fost luat pe sus marţi dimineaţa de jandarmi, din faţa Guvernului, şi târât spre dubă, după ce, împreună cu alţi câţiva colegi de protest au încercat să afişeze, în Piaţa Victoriei, un uriaş banner cu mesajul "Trezeşte-te şi ieşi în stradă. Dictatura a fost instaurată întotdeauna prin lege."

Protestatarii încercaseră să agaţe bannerul de unul dintre cablurile pe care de obicei se fixează decoraţiunile luminoase de Crăciun, pentru a fi cât mai vizibil, însă jandarmii au intervenit în forţă. Potrivit martorilor, unul dintre protestatari a fost luat şi băgat în dubă, o tânără jurnalistă - Mădălina Roşca, de la Passport Production care încerca să filmeze ce se întâmplă - a fost şi ea împinsă pentru a nu putea înregistra video evenimentele, iar o femeie care încerca să intervină a fost îmbrâncită şi a căzut.

"Un jandarm vine la mine şi zice "păstrati distanţa" şi mă apucă de ambele mâini şi mă ia oarecum pe sus. Eram foarte aproape de dubă. (...) Au tras de mine, m-am eliberat, am fugit, şi apoi un jandarm a trântit-o pe dna Teodora Vlad iar pe protestatar l-au dus la o dubă mai îndepărtată. Am ajuns şi acolo un alt jandarm m-a mai împins o dată", a relatat Mădalina Roşca pentru Epoch Times.

"E de la zi la zi mai rău!", a opinat Mădălina, comentând atitudinea forţelor de ordine la proteste.

Între timp, cât a avut loc scena cu dusul la dubă, alţi jandarmi încercau să-i împiedice pe protestatari să-şi urce bannerul. Unul dintre ei - foarte tânăr şi intimidat - şi-a desfăcut cuţitul să taie sforile bannerului, s-a tăiat la mână şi, potrivit unui martor, şi-a tras şi piedica la pistol - probabil din greşeală.

Ulterior, protestatarii s-au mutat cu uriaşul banner pe DN1, lângă Fântâna Mioriţa, unde bannerul a stat agăţat la loc vizibil mai bine de o oră.

Banner
Banner (Cristian Mihai Dide)

Protestul a avut loc în contextul în care G4Media a informat că, potrivit surselor sale, există un risc iminent de adoptarea în şedinţa de Guvern de astăzi a unei ordonanţe pentru amnistie şi graţiere.

Material video, Passport Production

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne