Protest la Vama Veche faţă de modul cum se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu

Vlad Pascu (Instagram)
Ana Ion
02.05.2024

Joi, la Vama Veche, este anunţat un protest faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu şi soldat cu moartea a doi tineri.

”În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut, la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupţi din viaţă de un şofer băut şi drogat, iar justiţia pare să fie oarbă şi surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate şi protest”, anunţă organizatorii, potrivit Ziare.com.

Manifestanţii se reunesc la ora 17.00, în Vama Veche şi vor porni către locul accidentului, pentru a arăta că nu sunt de acord cu modul în care este judecat acest caz.

”Ne dorim să arătăm lunii că suntem uniţi în faţa injustiţiei şi că nu vom tolera ca vinovaţii să scape nepedepsiţi. Nu uităm şi nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi şi Roberta, care şi-au pierdut viaţa într-un mod atât de tragic şi nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură-te nouă şi arată că dreptatea nu poate fi ignorată”, este mesajul celor care au iniţiat protestul.

Reamintim că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. La termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor