Protestele elene anti-austeritate devin violente

Protest în Atena, devenind violent, 18 octombrie 2012 (LOUISA GOULIAMAKI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
19.10.2012

Protestele anti-austeritate au devenit violente joi la Atena, sute de tineri aruncând bombe cu benzină şi pietre în poliţişti, potrivit unui raport Reuters.

Zeci de mii de muncitori greci au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva cererilor creditorilor internaţionali ai ţării ca Atena să impună şi mai multe măsuri de austeritate înainte ca ei să fie de acord cu un nou segment din planul de salvare pentru Grecia, în scopul menţinerii guvernului pe linia de plutire.

Cea mai mare parte a protestului a fost paşnică, însă poliţia a tras cu gaze lacrimogene şi grenade paralizante în tineri după atacul lor. Un bărbat de circa 60 de ani a murit de atac de cord în timpul demonstraţiei.

Cea de-a doua grevă generală din ţară din ultima lună a fost sincronizată cu un protest împotriva liderilor Uniunii Europene, pe măsură ce aceştia s-au adunat la Bruxelles pentru un summit de două zile, pentru a discuta despre noi modalităţi de a rezolva criza datoriilor blocului euro, format din 17 naţiuni, care durează de trei ani.

Grecia şi creditorii săi externi au negociat timp de săptămâni termenii unui plan de austeritate în valoare de 17 miliarde de dolari, dar urmează se ajundă la un acord. Grecia susţine că va rămâne fără bani luna viitoare şi nu va fi în măsură să îşi îndeplinească obligaţiile financiare.

Liderii UE se confrunta cu rezolvarea problemei finanţării Greciei, tocmai când Spania se decide dacă să ceară un plan de salvare sau o linie de credit pentru a-şi rezolva problemele sale financiare. Naţiunile din zona euro doresc să intensifice economisirea şi controalele bancare până la sfârşitul anului, dar este puţin probabil să ia o decizie privind problemele majore la summitul din această săptămână.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor