PSD-ALDE, o nouă manevră în Parlament: A fost înfiinţată Comisia de anchetă pentru SPP

Coaliţia la putere a decis înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru Serviciul de Protecţie şi Pază, în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe şeful SPP că trage sfori în partide şi Guvern.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Cele două camere ale Parlamentului au decis marţi, prin vot, înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru verificarea activităţii directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrului legal de funcţionare.

S-au înregistrat 225 de voturi "pentru" şi 106 "împotrivă".

Comisia de anchetă ar urma să fie formată din şapte membri PSD, trei membri PNL şi câte un membru de la USR, UDMR, ALDE, PMP şi de la minorităţilor naţionale.

Şeful Comisie va fi pesedist, vicepreşedinte liberal, iar secretarul de la ALDE.

Reamintim că recent, invitat la Antena 3, liderul PSD Liviu Dragnea a reluat scenariul implicării serviciilor în "executarea" politicienilor care vor binele românilor şi a susţinut că directorul SPP, Lucian Pahonţu, i-a transmis vicepremierului Paul Stănescu să stea deoparte, pentru că va fi protejat şi va ajunge preşedintele PSD în luna martie.

Ulterior, liderul PSD a lansat un nou atac la adresa şefului SPP, pe care l-a acuzat că de foarte mulţi ani foloseşte instituţia pentru a colecta informaţii şi a încerca să influenţeze oameni din Guvern şi partide. Şi acuzaţiile la adresa SPP au tot continuat să curgă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne