Pugilistul Lucian Bute va reveni în ring anul viitor

Lucian Bute
Lucian Bute (Scott Heavey / Getty Images)

Boxerul român Lucian Bute a confirmat că nu va putea disputa, pe 6 decembrie, meciul împotriva argentinianului Roberto Bolonti, din cauza unor probleme de sănătate, însă a anunţat că este hotărât să urce din nou în ring în cursul anului viitor.

"Am un anunţ trist: M-am accidentat în timpul antrenamentului şi nu îmi pot finaliza pregătirea pentru următorul meci. Am luat decizia împreună cu echipa mea să nu boxez pe 6 decembrie. Îmi pare foarte rău dar nu-mi pot permite să urc în ring dacă nu sunt pregătit 100% şi în stare perfectă de sănătate. Voi reveni în 2015!", a precizat pugilistul pe contul său Facebook.

Lucian Bute ar fi urmat să-l întâlnească pe Roberto Bolonti în cadrul unei gale programate la Bell Centre din Montreal (Canada), pe 6 decembrie, care mai cuprinde şi confruntarea dintre canadianul Jean Pascal, campionul mondial la categoria semigrea (versiunea WBC) şi americanul Donovan George.

Potrivit organizatorului galei, Jean Bedard, Bute s-a accidentat la spate în timpul unui antrenament efectuat în Filipine, unde s-a pregătit sub comanda celebrului antrenor american Freddie Roach, cel care se ocupă şi campionul filipinez Manny Pacquiao.

Lucian Bute (34 ani) a disputat 33 de meciuri ca profesionist, înregistrând 31 de victorii, între care 24 înainte de limită, şi 2 înfrângeri. El a cucerit titlul mondial IBF la supermijlocie în octombrie 2007, după victoria prin KO tehnic în faţa columbianului Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat cu succes de nouă ori centura de campion mondial, înainte de a o ceda în mai 2012 englezului Carl Froch, care l-a învins prin KO tehnic în repriza a 5-a. De atunci, cariera lui Bute a intrat pe o pantă descedentă. Bute a disputat ultimul său meci pe 18 ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport