Rădulescu mitraliază miniştrii ALDE: Au interese paralele. Toader n-a dat OUG pe amnistie, n-a făcut ce trebuia

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu s-a arătat în mod deschis nemulţumit de colegii săi de coaliţie de la ALDE, pe care i-a acuzat că ar avea "interese paralele".
Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a lansat acuzaţii dure vineri, într-o declaraţie pentru Mediafax, la adresa miniştrilor ALDE, în frunte cu Tudorel Toader.

"Dacă ne uităm în fişa de post a ministrului Justiţiei. În funcţie de fişa de post şi de acest parcurs se fac şi evaluarea. Ministrul Justiţiei avea în fişa postului să facă legile justiţiei la minister, dânsul trebuia să le facă, cu Guvernul, nu Parlamentul României. A făcut legile justiţiei? Nu le-a făcut, corect? Tot în fişa dânsului era că trebuie să facă Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. A trebuit să le facem noi, dânsul nu s-a implicat. Deci dl ministru al Justiţiei, cu tot respectul şi prietenia, în afară de a face două revocări ca să fie aşa, de imagine, nu a făcut ceea ce trebuia să facă. Legea amnistiei văd că nu o face, deşi e necesară să faci o reparaţie morală faţă de oamenii care au suferit şi care au fost condamnaţi nevinovaţi.

Dl Gerea (vicepreşedinte ALDE care a susţinut că e bine că legislaţia din justiţiei nu s-a făcut la Guvern, ci în Parlament - n.r.), mare specialist în toate, când a fost ministrul Economiei nu a făcut nimic, acest coleg argeşean ca şi mine şi-a permis când era ministru să lase să se distrugă Arpechim, unde erau vreo 5.000 de oameni, da? Nu mai spun de Oltchim. Nu are nicio realizare, decât realizări negative. Să ne lase în pace cu filosofiile dânsului de mare specialist în anumite domenii. În justiţie nu se pricepe absolut deloc şi să îşi vadă de treaba lui", a precizat Rădulescu.

Social-democratul susţine că partenerii de alianţă de la ALDE au "un interes paralel".

"Până acum, de când suntem în coaliţie cu ei, mereu am fost la Preşedintele României şi peste tot împreună. E prima dată când au mers separat. Să nu ne atragă nouă atenţia şi să nu ne arate nouă obrazul ALDE, pentru că nu au de ce. Noi trebuie să le arătăm lor, pentru că au început să facă aceste chestiuni, ei ne-au prelungit cu legea offshore-ului, ei tot l-au susţinut pe dl Toader deşi e locul PSD. Noi nu ne-am băgat să discutăm de miniştrii ALDE că am înţeles că toţi sunt extraordinari. Dacă tot sunt buni şi extraordinari, oare de ce ministrul de Externe nu a propus rechemarea şi face o evaluare de atâta timp de parcă ar căuta motive. Dacă citea numai cine a semnat protocoalele astea şi-l vedea pe Maior cred că era cel mai important motiv. Toate chestiile astea la un loc ne arată nouă că au, probabil, un interes paralel, un alt interes faţă de cel pe care îl avem noi în coaliţie.

Pe dna Gavrilescu eu sunt foarte supărat, din două motive. Nu a dat avizul de un an de zile pentru autostrada Piteşti-Sibiu, nu putem să facem autostrada din cauza ei. Sunt licitaţiile făcute şi dânsa de un an de zile se scârmă unde s-o fi scârmând şi nu dă autorizaţie de mediu, păi e normal să fie aşa? Noi am început să plătim amenzi, Comisia Europeană ne-a spus că suntem în infringement cu gropile de gunoi. Aceste gropi de gunoi, pe programul Comisiei Europene, ar fi trebuit ca 20% iniţial, acum s-a ajuns la 40% din gunoi să fie reciclat, să nu îl mai arunci în groapa de gunoi. Doamna cred că are alt interes că dacă am ajuns noi, românii, să plătim amenzi din cauză că ministerul Mediului nu-şi face treaba şi nu s-a ocupat de lucrul ăsta. Deci miniştrii să fie evaluaţi corespunzători de către partide, nu pe unii miniştri să îi ţii pentru că vrei tu să îi ţii", a afirmat Rădulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne