Raeţchi: La aproape o lună de la surpările de la Eroilor, lucrările bat pasul pe loc. Zona pare calamitată

La aproape o lună de la surpările de la Eroilor, constructorul şi-a respectat concediul de sărbători şi lucrările bat pasul pe loc. Zona pare calamitată pe termen lung. Dacă nu respectă termenul Primăriei Generale, constructorul trebuie dat în judecată, a declarat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

„În curând se împlineşte o lună de la surpările de teren de la lucrările de la magistrala Drumul Taberei şi situaţia este departe de a fi remediată. Observăm cum constructorul şi-a respectat fără probleme concediul de sărbători, lucrările de remediere au fost întârziate şi deşi Primăria a dat termen ca oamenii evacuaţi să se întoarcă la casele lor până pe 15 ianuarie, cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla nici măcar la primăvară. Din păcate, zona pare calamitată pe termen lung, e un dezastru pentru Metrorex.

Zeci de bucureşteni din zona Eroilor şi-au petrecut sărbătorile departe de casă pentru că cei care trebuiau să le rezolve problema au stat degeaba. Acum, constructorul o să profite probabil de starea vremii şi o să o folosească drept pretext pentru a nu demara lucrările. În plus, lucrările la metroul din Drumul Taberei sunt întârziate şi aproximativ 100.000 de oameni sunt afectaţi din cauza traficului din zonă", a declarat Ovidiu Raeţchi.

Deputatul PNL susţine că multe firme care efectuează lucrări publice în ţara noastră se comportă cu o iresponsabilitate similară.

"Constructorul trebuie să vină cu soluţii şi să înceteze să se comporte ca şi cum ar fi stat în stat. Aceasta este mentalitatea multor firme care efectuează lucrări publice în România şi acest mod de lucru trebuie să înceteze. Consider că penalităţile pentru întârzierea lucrărilor trebuie aplicate imediat când apar abateri şi este necesar ca administraţiile locale să recurgă mai des la judecători.

Cu condiţia, sigur, ca echipele de avocaţi privaţi şi consilieri juridici ai statului să pregătească nişte contracte oneste. Instanţa ar putea fi o soluţie şi pentru lucrările întârziate de la metroul din Drumul Taberei", a mai precizat Ovidiu Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne