Rafael Nadal a jucat tenis cu copii defavorizaţi din cartierele sărace din Buenos Aires

Tenismanul spaniol Rafael Nadal.
Tenismanul spaniol Rafael Nadal. (JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a jucat pe un teren din cartierele sărace ale oraşului Buenos Aires cu copii argentinieni defavorizaţi, în cadrul unei acţiuni promovate de personalităţi politice şi sportive, relatează EFE.

Numărul 4 mondial a petrecut câteva zeci de minute în compania unor adolescenţi de la clubul sportiv San Lorenzo din cartierul Villa Soldati. Alţi zeci de copii şi tineri au aşteptat şansa să joace măcar un minut cu spaniolul sau să obţină o fotografie alături de Rafael.

La finalul acţiunii, Nadal s-a fotografiat cu un tricou al echipei San Lorenzo, acompaniat de primarul capitalei argentiniene Mauricio Macri, şi de preşedintele clubului San Lorenzo, Matiaş Lammens.

Macri a declarat că adolescenţii au şansa de a urma exemplul lui Nadal, ''care întruchipează valorile esenţiale ale sportului precum pasiunea şi dedicaţia''.

Nadal participă, după o pauză de 10 ani, la turneul ATP de la Buenos Aires şi vineri va juca în sferturi cu argentinianul Federico Delbonis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport