Raluca Turcan: În România Guvernului Ponta-PSD, unul din patru copii nu este şcolarizat

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

În România condusă de Guvernul Ponta-PSD, unul din patru copii nu beneficiază de dreptul constituţional la învăţătură, unul din patru copii fiind astfel abandonat de statul român, a precizat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Sub pretextul unei alte "reforme" în învăţământ, ministrul Cîmpeanu urmărea, prin mâna doamnei Andronescu, să facă o nouă Lege a Educaţiei. Proiectul lansat a fost atât de controversat încât premierul, în căutarea imaginii perfecte, a fost obligat să-l urecheze pe ministrul Cîmpeanu în şedinţa de Guvern. În timp ce acest spectacol se derula la Palatul Victoria, în România reală unul din patru copii nu beneficiază de un drept constituţional la învăţătură. Unul din patru copii este abandonat de Statul român, de către Guvernul Ponta. Guvernul Ponta-PSD ori nu cunoaşte aceste cifre, ori nu-i pasă de aceşti copii.", a afirmat Raluca Turcan.

Datele la care face referire vicepreşedintele PNL sunt furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS) şi arată faptul că 27% dintre copiii care ar trebui să frecventeze şcoala nu sunt cuprinşi în sistemul de educaţie. 700.000 de copii din România nu merg la şcoală. Este echivalentul a 28.000 de clase a câte 25 de elevi, adică 1.400 de şcoli medii.

"Tot INS ne confirmă faptul că aproximativ 19.000 de copii (9%) lipsesc anul acesta de la clasa pregătitoare. Când Ponta spune că toţi copiii au smartphone-uri şi acces la internet, atunci trebuie să răspundă clar şi la întrebarea: unde sunt aceşti copii? De ce nu sunt în clasa pregătitoare? Evident că PSD nu ştie unde sunt aceşti copii deoarece a populat inspectoratele cu clientela PSD, avidă de funcţii nemeritate şi bani obţinuţi uşor. Nici inspectoratele şcolare, nici Ministerul Educaţiei nu au venit cu rapoarte anuale de câţiva ani. Ponta s-a învăţat să ascundă sub preş toate problemele", a acuzat Raluca Turcan.

Vicepreşedintele PNL a atras atenţia asupra faptului că 700.000 de copii trebuie cuprinşi în sistem - dacă nu s-au înscris niciodată la şcoală, trebuie identificaţi şi aduşi în clasă, iar dacă au abandonat şcoala, trebuie reintegraţi prin programul "a doua şansă".

"PSD este la putere de mai bine de 3 ani, acum nu mai pot da vina pe nimeni. Lui Victor Ponta îi convine de minune această situaţie: nu mai trebuie să construiască şi să întreţină 1400 de şcoli, să plătească salariile profesorilor şi alocaţiile elevilor. Totul este un calcul meschin pe seama copiilor. PSD, cu bună ştiinţă îngroaşă rândurile asistaţilor social. În 3 ani de guvernare PSD, nu a existat nicio măsură pentru a îndrepta situaţia de fapt. Tot ce am văzut a fost politizare, tentativa de fraudare a banului public, elevi fără manuale pe bănci, şcoli fără avize sanitare şi fără încălzire", a adăugat Turcan.

Reformele în educaţie nu trebuie făcute pe ascuns, fără dezbatere publică şi fără a se ţine cont de realitatea din România, a mai subliniat politicianul.

În concluzie, Raluca Turcan consideră că, pentru această bâlbă grotescă prin care desconsideră milioane de copii şi părinţi, ministrul Educaţiei trebuie să-şi dea demisia, iar în timp ce închide uşa să-i ofere braţul şi doamnei Ecaterina Andronescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne