Reabilitările termice au făcut o victimă în Sectorul 3. O bătrână a căzut de la etajul 4

O femeie de aproape 70 de ani a căzut în gol de pe balconul unui bloc unde muncitorii au tăiat balustradele, fără să pună nimic în loc.
Reabilitare bloc în Capitală.
Reabilitare bloc în Capitală. (Epoch Times)

Reabilitările termice au făcut o victimă în Sectorul 3, relatează stiritvr.ro. O femeie a căzut de la etajul al patrulea al blocului în care locuieşte şi este în stare gravă la spital, după ce muncitorii care lucrează la reabilitarea termică a clădirii au tăiat balustradele balcoanelor, fără să pună nimic în loc, relatează stiritvr.ro.

Femeia de 69 de ani, locuia singură şi este internată la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, fiind în continuare în stare gravă, dar stabilă. În urma căderii a suferit un traumatism cranio cerebral mediu, un traumatism toracic şi multiple fracturi, arată sursa citată.

Nici în alte blocuri din sectorul păstorit de Robert Negoiţă reabilitările nu merg prea strălucit, însă, din fericire nu s-au soldat cu victime umane ci doar cu disconfort, nervi şi pagube pentru cetăţeni.

Potrivit stiritvr.ro, în alte blocuri unde lucrările sunt în toi, locatarii s-au trezit cu apartamentele inundate, fără electricitate şi căldură, după ce acoperişul a fost decopertat, pe ploaie.

În strada Gura Vadului, de exemplu, 60 de apartamente sunt inundate. De la ultimul etaj până la parter apa şiroieşte pe pereţi, pe tavan, contoare de electricitate şi lustre.

Lucrările de reabilitare nu sunt un pericol doar pentru locatari, ci şi pentru muncitorii care se plimbă pe şantier în haine de stradă.
În Sectorul 3 sunt în reabilitare termică 88 de blocuri.

Reacţia lui Robert Negoiţă

"Sunt permanent pe teren. Vreau să mă asigur că facem tot ce ţine de noi, Primăria Sectorului 3, pentru ca reabilitarea termică la cele 261 de blocuri aflate acum în lucru să se desfăşoare aşa cum trebuie. Inclusiv aseară am fost să verific unele şantiere. Constat că sunt constructori care pur si simplu nu sunt în stare să respecte reguli care, pentru oricare dintre noi, sunt de minimă logică şi bun-simţ! În ciuda nenumăratelor discuţii pe care le-am avut cu ei, nu înţeleg să respecte ceea ce şi-au asumat prin contract. Din nefericire, nici legea nu îi responsabilizează suficient! Aşa se face că sunt constructori care, din neglijenţă, din lipsă de capacitate şi mai ales din prostie, creează numeroase probleme.

Pe bună dreptate, unii cetăţeni sunt nemulţumiţi. Vreau să îmi cer scuze pentru că, la unele blocuri, disconfortul cauzat de constructori este mult mai mare decât cel obişnuit în astfel de situaţii!

Evident că aceşti constructori ticăloşi, care şi-au asumat că vor termina de reabilitat până la sfârşitul anului, vor trebui să plătească pentru toate greşelile pe care le fac! Dar, până să plătească ei, sunt atâţia oameni care întâmpina tot felul de probleme…

Dincolo de sancţiuni, care sunt o soluţie punctuală, e nevoie de o soluţie pe termen lung. Legea trebuie schimbată, astfel încât firmele neserioase să nu mai poată participa la licitaţii! E profund în neregulă ca o firmă care astăzi a făcut atâtea probleme în Sectorul 3 să poată participa mâine la o nouă licitaţie!", scrie pe contul său de Facebook primarul sectorului 3, Robert Negoiţă

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne