"Rebelul" Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş după ce s-a opus alianţei cu PSD

Alin Nica
Alin Nica (Facebook/alinnica.ro)

Alin Nica, liderul PNL Timiş, vicepreşedinte naţional al PNL şi şef al CJ Timiş, a fost demis de la şefia organizaţiei Timiş după ce s-a opus înţelegerii de la centru ca la preşedinţia Consiliului Judeţean să fie susţinut un candidat PSD, în timp ce liberalii să fie sprijiniţi la Primăria Timişoara.

Propunerea de demitere a venit de la secretarul general al partidului, Lucian Bode, şi a fost votată de 60 de penelişti, în vreme ce doar patru au fost împotrivă, potrivit surselor HotNews.ro.

Poziţia lui Nica va fi ocupată temporar de Vasile Blaga.

“În ceea ce priveşte organizaţia Timiş, Biroul Politic Naţional a stabilit demiterea domnului Alin Nica din funcţia de preşedinte al organizaţiei şi numirea unui preşedinte interimar al acestei organizaţii în persoana domnului Vasile Blaga. Totodată, s-a stabilit dizolvarea Biroului Judeţean de conducere a organizaţiei Timiş, structura interimară numită în această seară cuprinzându-i pe cei 43 de primari ai organizaţiei PNL Timiş, alături de primarul Nicolae Robu, evident preşedintele organizaţiei, domnul Vasile Blaga, cei doi deputaţi de Timiş şi toţi ceilalţi membri ai organizaţiei PNL Timiş desemnaţi în această structură de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, la finalul şedinţei conducerii partidului.

La rândul său, Nica şi-a anunţat decizia de a candida pentru un nou mandat şi a încercat să convingă conducerea partidului să nu renunţe la Consiliul Judeţean, dar fără succes.

“Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi ca la piaţă pe o negociere strâmbă, în defavoarea PNL din Timiş. Am aflat că, aşa mi-au spus colegii, că PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD. Evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale. Eu mă bucur dacă eu şi colegii mei de la Timiş suntem sacrificaţi pentru România, mă bucur şi fac cu drag acest sacrificiu, aşa cum au făcut miile de timişoreni în 1989, dar nu pot să accept şi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaţi aşa cum am fost de fapt pentru PSD, pentru şantajul PSD”, a susţinut Nica la Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne