Regiuni din Siria fără electricitate datorită atacurilor forţelor rebele

Soldaţii sirieni în cartierul Jobar din Damasc, Siria, sâmbătă 24 august. Jobar a fost site-ul unui presupus atac cu arme chimice pe 21 august 2013. (AP Photo)
Epoch Times România
24.10.2013

În urma unui atac provocat de forţele rebele din Siria, o conductă folosită la alimentarea unei centrale electrice a fost avariată, fapt ce a afectat distribuţia de energie electrică în mai multe regiuni, transmite ministrul Energiei Electrice, Imad Khamis, conform AFP.

”Un atac terorist împotriva unei conducte pentru alimentarea centralei (electrice) în sudul ţării a provocat o pană de curent electric în provincii”, a declarat Imad Khamis, citat de agenţia oficială Sana.

Ministrul a mai susţinut că în prezent au loc mai multe lucrări de reparaţii, iar pana de curent va fi rezolvată. Lipsa curentului din capitala siriană Damasc a fost confirmată şi de jurnaliştii de la AFP.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a declarat că în mai multe regiuni, printre care Alep - o regiune din nordul ţării - şi zona centrală Homs sunt private de energie electrică. Conform spuselor acestuia, atacurile au fost organizate în acest sens, nefiind vorba de o eroare ci de o operaţiune de mare anvergură bine planificate de către rebeli.

Observatorul Sirian Rami Abdel Rahmane a mai anunţat că în ziua de miercuri o maşină-capcană a explodat în apropierea unui punct de control al forţelor siriene din Doumar, un cartier vestic al Damascului.

Atât Damascul cât şi alte provincii siriene au suferit întreruperi de electricitate în repetate rânduri pe parcursul războiului civil din ţară. Mai multe regiuni aflate sub controlul rebelilor au rămas fără curent electric timp de mai multe luni de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor