Renato Usatîi, reţinut de mascaţi imediat ce s-a întors de la Moscova

Renato Usatîi
Renato Usatîi (facebook.com)

Plecat într-o scurtă vizită la Moscova, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost reţinut de către ofiţeri ai Serviciului Intern de Informaţii şi Securitate imediat ce a aterizat pe aeroportul din Chişinău, informează Agora.md.

Usatîi se întorcea dintr-o călătorie la Moscova, când a fost întâmpinat la ieşirea din terminalul VIP de către un grup de ofiţeri ai SIS-ului, care i-au prezentat un document ce prevedea "aducerea forţată a persoanei" la Procuratură. Acesta nu a opus rezistenţă, însă un grup de susţinători ai săi au încercat să blocheze maşina.

"O porcărie. O întreagă subdiviziune SIS să vină să îl aducă forţat. (...) Ea [aducerea forţată] se face de obicei de către un poliţist de sector, nu de către o armată întreagă de oameni. Putea să vină un poliţist, un ofiţer de poliţie, numai nu aşa", a declarat avocatul acestuia, Ana Ursachi.

Întrebată dacă ar fi vorba de dosarul legat de interceptările publicate săptămâna aceasta, avocata a declarat că este sigură că e vorba de acest dosar.

Realitatea.MD a publicat documentul care i-a fost prezentat lui Usatîi la intrarea în ţară. Motivul aducerii silite este legat de înregistrările convorbirilor dintre Vlad Filat şi Ilan Shor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe