Renumit jurnalist pro-rus împuşcat mortal în Kiev

Jurnalistul ucrainean pro-rus Oles Buzina.
Jurnalistul ucrainean pro-rus Oles Buzina. (Captură Foto)

Renumitul jurnalist ucrainean Oles Buzina a fost împuşcat mortal astăzi, în Kiev, de către doi bărbaţi înarmaţi şi mascaţi, a declarat Ministerul ucrainean de Interne, susţine World Bulletin.

“Astăzi la ora 13:20 (1020 GMT) … doi bărbaţi neidentificaţi şi mascaţi l-au împuşcat mortal pe jurnalistul Oles Buzina”, conform declaraţiei, adăugând că o echipă de investigatori a poliţiei a demarat o investigaţie asupra incidentului.

Asasinarea lui Buzina are loc la doar câteva ore după ce un alt jurnalist, Sergei Suhobok, a fost ucis pe teritoriul Ucrainei. Rapoartele media nu au specificat dacă Suhobok a fost ucis în regiunea sa nativă Doneţk sau în altă parte a ţării, conform RFE/RL.

Agenţia de presă Interfax-Ukraina a anunţat că focurile de armă au fost trase dintr-un automobil marca Ford Focus, înmatriculat în Letonia sau Belarus, conform Agerpres.

Buzina a fost un renumit jurnalist, scriitor şi prezentator TV, precum şi un fost redactor şef al ziarului Segodnya, de unde a demisionat datorită unor probleme legate de cenzura internă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe