RISE Moldova: Nobil şi TV sechestrate. Proprietăţile de lux ale lui Plahotniuc în vizorul procurorilor

Hotelul Nobil
Hotelul Nobil (Facebook / Nobil Luxury Boutique Hotel)

Mai multe proprietăţi înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar al fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de oamenii legii în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani.

Potrivit unei investigaţii RISE Moldova, cea care a decis să acţioneze a fost Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI), la doar două săptămâni de la evadarea din ţară a liderului democrat.

Mai mult decât atât, reporterii RISE Moldova au reuşit să identifice câteva dintre proprietăţile sechestrate. Printre ele se numără hotelul de lux Nobil, din centrul Chişinăului şi studiourile General Media Group în care activează posturile de televiziune: Prime, Publika, Canal 2 şi Canal 3.

Totul a început la 27 iunie 2019, când ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), care au obţinut mandat judecătoresc, au aplicat sechestru pe bunurile Finpar, conform extraselor cadastrale.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a specificat pentru RISE că sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar, dar şi conturile companiei, măsurile respective fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe