Roberto Mancini, prezentat oficial ca noul selecţioner al Italiei

Fostul tehnician al echipelor Inter Milano şi Manchester City a semnat un contract valabil doi ani de zile cu Federaţia Italiană de specialitate, obiectivul principal fiind calificarea "Squadra Azzurrei" la EURO 2020.
Italianul Roberto Mancini.
Italianul Roberto Mancini. (Mike Hewitt / Getty Images)

Antrenorul Roberto Mancini este noul conducător principal de joc al primei reprezentative de fotbal a Italiei, urmând ca, potrivit Federaţiei de specialitate din această ţară (FIGC), să aibe ca obiectiv principal calificarea naţionalei la turneul final EURO 2020.

Naţionala Italiei rămăsese fără selecţioner în luna noiembrie a anului trecut, după ce selecţionerul de atunci Gianluigi "Gigi" Buffon s-a retras după înfrângerea suferită de aceasta în barajul în faţa Suediei, care a consfinţit ratarea calificării la CM 2018.

Italianul în vârstă de 53 de ani nu era liber de contract, dar pentru a putea prelua destinele noii sale echipe, şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu conducerea clubului de fotbal rus Zenit Sankt Petersburg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport