România sub ape. Două persoane luate de viituri, case inundate, gospodării fără curent electric

Ploile au făcut ravagii în Moldova. Două persoane şi-au pierdut viaţa, sute de gospodării au fost inundate în timp ce mii de persoane au rămas fără curent electric sau alimentare cu gaze.
Inundaţii (Arhivă). (Epoch Times România)
Ana Ion
03.06.2016

Inundaţiile au răvăşit nord-estul ţării, lasând în urmă doi morţi şi numeroşi sinistraţi. Două persoane, din Bacău şi Vrancea şi-au pierdut viaţa, luate de viituri, numeroase familii au fost evacuate din case iar prognozele meteo nu sună încurajator, relatează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, şase judeţe sunt sub cod roşu de inundaţii. Mai exact, Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea, judeţe deja lovite, se confruntă cu pericolul unor noi averse.

Ravagii

Cel puţin două persoane au pierit luate de viituri. În Bacău, un bărbat de 41 de ani din localitatea Livezi a murit, surprins fiind pe o punte de revărsarea râului Tazlău.

Un alt bărbat, în vârstă de 70 de ani, din comuna vrânceană Ruginoasa, a căzut de pe bicicletă într-un canal de colectare a apelor, aflat la un nivel ridicat din cauza precipitaţiilor abundente. Bătrânul a fost purtat de ape sub un podeţ, unde a fost găsit fără suflare de autorităţi, relatează Adevărul.

În plus, sute de gospodării au fost inundate, zeci de familii au fost evacuate de urgenţă şi mai multe drumuri au fost acoperite de ape.

Cel mai grav afectat este judeţul Bacău, unde peste 500 de pompieri, jandarmi şi voluntari au ieşit pe teren, după ce sute de gospodării au fost acoperite de ape. Apele Tazlăului au crescut fără oprire, astfel că s-au făcut evacuări preventive.

Peste 8.000 de gospodării din judeţ au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar accesul în anumite comune şi sate a fost blocat sau îngreunat din cauza drumurilor acoperite de ape. Circulaţia feroviară şi rutieră au fost afectate, precum şi furnizarea unor servicii. Astfel, conducta de gaze dintre localităţile Zemeş şi Solont a fost ruptă de un torent în localitatea Bolătău, fiind afectate 1.600 de familii.

Nici în Tulcea situaţia nu arată foarte bine. O tornadă de cinci minute a făcut prăpăd distrugând 12 case.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor