Rusia a reluat instruirea militară pentru elevii din şcoli


Paramilitari pro-ruşi stau pe tancurile lor în oraşul Debalţevo, 22 februarie 2015.
Paramilitari pro-ruşi stau pe tancurile lor în oraşul Debalţevo, 22 februarie 2015. (Captură Foto)

Kremlinul a reînceput militarizarea instituţiilor de învăţământ.

Societatea voluntară rusă de asistenţă a armatei, forţelor aeriene şi marine (DOSAAF) împreună cu Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, intenţionează să reia cursurile de lunetişti pentru elevi, începând cu noul an şcolar. Paralel, elevii vor fi instruiţi şi pentru alte specialităţi militare, cum ar fi, marinari, scafandri, agenţi de semnalizare şi piloţi.

Potrivit Lifenews, citat de lb.ua, astfel de programe de instruire au existat şi înainte, însă în perioada în care ministru al Apărării era Anatoli Serdiukov, mai exact în anii 2007-2012, ea fusese aproape eliminată, DOSAAF pregătind doar şoferi. Iată că în prezent Consiliul de Supraveghere al DOSAAF şi Ministerul rus al Apărării au decis să înceapă din nou formarea specialiştilor militari.

„La moment suntem pregătiţi să îndeplinim orice ordin venit din partea Ministerului Apărării şi să pregătim specialişti în domeniile pe care le deţinem deja. Aici mă refer nu numai la şoferi, care merg doar pe drum drept, dar şi la cei care servesc forţele marine sau aeriene. Vom avea cursuri pentru orice specialităţi, dacă forţele armate vor avea nevoie”, a declarat Serghei Litvinov, preşedintele DOSAAF din Moscova, a cărui subdiviziune a fost una experimentală pentru un astfel de proiect, relatează lb.ua.

Instruirea specialiştilor militari se va începe odată cu noul an şcolar. Orice licean se va putea adresa biroului de recrutare cu o cerere, potrivit căreia are dorinţa de a urma cursurile DOSAAF al FR.

De mai bine de un an, Rusia duce un război hibrid împotriva Ucrainei, ocupând Crimeea şi controlând o parte a regiunilor Doneţk şi Lugansk.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe