Rusia condamnă atacul "provocator" al Israelului asupra aeroportului din Damasc

Atacurile aeriene israeliene au scos din funcţiune aeroportul din Damasc şi au forţat devierea zborurilor, 26 noiembrie 2023
Atacurile aeriene israeliene au scos din funcţiune aeroportul din Damasc şi au forţat devierea zborurilor, 26 noiembrie 2023 (Youtube - screenshot)

Rusia, aliatul Siriei, a condamnat luni loviturile aeriene israeliene asupra aeroportului internaţional din Damasc, calificându-le drept provocatoare şi periculoase, potrivit Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că loviturile de duminică ar putea agrava tensiunile din regiune, deja inflamate de războiul din Gaza.

"Condamnăm cu fermitate cel mai recent atac provocator al Israelului asupra unei importante infrastructuri civile siriene. Suntem convinşi că o astfel de practică vicioasă este plină de consecinţe extrem de periculoase, mai ales în contextul unei agravări puternice a situaţiei în zona conflictului palestiniano-israelian şi a creşterii tensiunilor regionale care rezultă din aceasta", a declarat Zaharova într-o declaraţie.

Rusia a intervenit în războiul civil din Siria în 2015 de partea preşedintelui Bashar al-Assad şi are, de asemenea, legături cu ceilalţi inamici ai Israelului din regiune, inclusiv Iranul şi Hamas. Relaţiile dintre Rusia şi Israel s-au deteriorat de la începutul războiului din Gaza, deoarece Moscova a subliniat în mod repetat suferinţa civililor palestinieni asediaţi de Israel, precum şi găzduirea unei delegaţii de înalt oficiali Hamas.

Armata siriană şi un ziar proguvernamental au declarat că atacurile aeriene israeliene de duminică au scos din funcţiune aeroportul din Damasc şi au forţat devierea zborurilor care sosesc în altă parte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe