Rusia recrutează "zeci de mii" de mercenari din Africa şi Asia pentru a lupta în Ucraina

(theins.ru)

Moscova a înrolat cel puţin "zeci de mii" de cetăţeni din ţări africane şi asiatice pentru a lupta alături de forţele sale armate, a raportat Centrul Naţional de Rezistenţă din Ucraina (NRC), joi.

Potrivit raportului, cei care semnează contracte sunt mai întâi antrenaţi pe teritoriul rus, înainte de a fi trimişi să lupte în Ucraina. Kremlinul le oferă salarii cuprinse între 2.000 şi 4.000 de dolari, însă indemnizaţiile lunare reale pot fi de doar "câteva sute de dolari [americani]", scrie NRC.

Agenţiile de informaţii ruseşti recrutează în mod activ persoane din Siria, Nepal, Afganistan, India, Congo, Egipt şi ţările din Asia Centrală, folosindu-le ca forţă de muncă dispensabilă pentru asalturile asupra poziţiilor ucrainene.

CNN a raportat recent că Rusia a recrutat aproximativ 15.000 de cetăţeni nepalezi pentru a lupta împotriva Ucrainei. Mulţi sunt atraşi în conflict de promisiunea Kremlinului de a oferi salarii mari mercenarilor străini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe