Şase oameni de ştiinţă din Italia, condamnaţi pentru subestimarea cutremurului din 2009

(photos.com)
Epoch Times România
23.10.2012

Un tribunal regional din Italia a condamnat la câte şase ani de închisoare şase oameni de ştiinţă şi un fost oficial, pe motiv că au subestimat riscul de producere a unui cutremur puternic în regiunea Abruzzo, în anunl 2009.

Cei şapte au fost găsiţi vinovaţi de omor prin imprudenţă, după ce, la o săptămână după anunţul lor liniştitor, un seism puternic a afectat regiunea, provocând moartea a 300 de persoane.

Avocatul a anunţat că va face recurs, iar zeci de seismologi de top i-au trimis o scrisoare preşedintelui Giorgio Napolitano, atrăgându-i atenţia că, prin definiţie, seismele sunt imprevizibile.

Pedeapsa este mai aspră decât cea pe care o ceruseră procurorii - patru ani de detenţie. În plus, cei şapte nu mai au dreptul să mai ocupe o funcţie publică.

Experţii şi oficialul au făcut parte din Comisia italiană pentru riscuri, organism care s-a reunit după un cutremur moderat ce a avut loc cu o săptămână înainte de seismul devastator din 6 aprilie 2009. Experţii au dat asigurări că nu există niciun pericol să se producă un alt seism în viitorul apropiat.

Cutremurul din Abruzzo s-a soldat cu 309 morţi, printre care şi cinci cetăţeni români. Zeci de mii de oameni au rămas fără locuinţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor