Savantul nuclear Shahram Amiri ajuns inapoi in Iran

Cercetatorul iranian Shahram Amiri cu fiul sau
Cercetatorul iranian Shahram Amiri cu fiul sau

Savantul nuclear iranian, Shahram Amiri, care a pretins ca a fost rapit de agenti CIA, a ajuns din nou in capitala Iranului, Teheran, joi dimineata devreme.

Disparitia lui Amiri, petrecuta in urma cu un an a condus la un razboi media intre SUA si Iran si istorii diferite privind locul unde se afla si modul in care a ajuns acolo.

Cert este ca luni, Amiri a aparut la ambasada Pakistanului de la Washington, cerand inapoierea in Iran.

Departamentul de Stat al SUA declara ca Amiri a ajuns in Statele Unite prin proprie vointa si a fost liber sa plece in orice moment.

Amiri este un fost angajat al universitatii iraniene Malek Ashtar, care are legaturi cu Garzile Revolutionare, potrivit Council on Foreign Relations din SUA.

Dupa sosirea sa in capitala Iranului, joi dimineata, Amiri a dat declaratii unui grup selectat de jurnalisti care au primit permisiunea de a transmite rapoarte despre intoarcerea sa, conform Associated Press.

Ajuns in Iran, Amiri a repetat afirmatiile sale anterioare conform carora a fost rapit cu un an in urma in timp ce se afla in pelerinaj Hajj in Arabia Saudita de catre agenti CIA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe