Scandal la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan, împiedicat să-şi ţină conferinţa de presă: "Aş putea să vă spun că sunteţi nesimţiţi"

Parlamentarii USR au avut din nou probleme la Primăria Capitalei. O conferinţă de presă le-a fost întreruptă, iar Nicuşor Dan şi colegii săi au fost insultaţi.
Conferinţa de presă a USR întreruptă
Conferinţa de presă a USR întreruptă (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Deputatul Nicuşor Dan a fost împiedicat, joi, să-şi ţină o conferinţă de presă în faţa sălii Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Atât lui Dan cât şi colegilor săi parlamentari care l-au însoţit li s-a spus că nu au voie să îşi desfăşoare conferinţa pe hol.

Când useriştii s-au mutat în sala de Consiliu, din nou angajaţii Primăriei le-au interzis să vorbească, pe motiv că este şedinţă. Degeaba au obiectat useriştii că şedinţa va începe abia în 15 minute. Culmea ironiei, conferinţa de presă avea drept subiect o iniţiativă legislativă care să sancţioneze cu amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei îngrădirea dreptului parlamentarilor de a lua parte la şedinţele de Consiliu General.

Cei de la USR au fost chiar insultaţi când au vrut să ia cuvântul de la tribuna Consiliului General: "Aş putea să vă zic că sunteţi nesimţiţi, dar nu vă zic", li s-a adresat unul dintre oamenii Primăriei.

"A fost neaşteptat, nu mă aşteptăm la tratament de genul acesta, e o lipsă de respect incredibilă. (...) Am vrut să venim să asistăm la şedinţă, ţineam înainte de şedinţă o scurtă conferinţă de presă şi se termina totul civilizat... Dl Bădulescu (viceprimarul Aurelian Bădulescu, PSD n.r.) a avut o atitudine foarte agresivă şi nu am înţeles-o. Credeam că or să înţeleagă şi ei că e loc de dialog şi o să avem loc de respect.

Conferinţa de presă era legat de iniţiativa noastră vizând dreptul pe care îl au parlamentarii de a merge în şedinţele de consilii locale, consilii judeţene, de a lua cuvântul pe chestiunile de interes local care e consacrat prin lege însă în unele zone din ţară nu se respectă. Am avut şi eu o problemă la Constanţa, în Bucureşti e o problemă recurentă", a explicat pentru Epoch Times Stelian Ion, unul dintre deputaţii USR agresaţi verbal astăzi la Primăria Capitalei.

Acesta a declarat că în Constanţa, după o problemă similară celei din Bucureşti, a făcut o plângere prealabilă, apoi autorităţile şi-au schimbat atitudinea şi rămâne ca în Bucureşti colegii să decidă dacă vor recurge la un demers similar.

Reamintim că aceasta nu este prima dată când Nicuşor Dan întâmpină probleme la PMB. Pe 28 martie a.c., Dan a fost dat afară de la şedinţa Consiliului General al Capitalei, după ce a vrut să ia cuvântul pentru a-şi expune punctul de vedere legat de transmiterea în administrarea Administraţiei Străzilor Sector 1 şi a RATB a străpungerii Buzeşti - Berzei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne