Scandalul Auchan. "Un casier profesionist are nevoie de 3-4 luni să se mişte ca peştele în apă. E legitim să mă întreb - unde sunt banii mei?"

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Analistul Sebastian Lăzăroiu a intervenit, luni, pe pagina sa de Facebook, în dezbaterea publică din jurul deciziei celor de la Auchan de a înlocui toţi casierii cu serviciul self-scan.

"Plonjez şi eu în dezbaterea cu Auchan, deşi am zis să mă ţin departe, mai ales că n-am mai intrat de multă vreme la ei, deci n-am nicio miză. Aşadar, aflu că Auchan a înlocuit toţi casierii umani cu serviciul self-scan. Foarte bine. Cinste lor. Dar să mergem un pic mai departe. S-a micşorat timpul de stat la coadă? Mă îndoiesc sincer. Iată de ce. Fiecare cumpărător s-a transformat în casier. Casier e o meserie. Dacă nu credeţi, amintiţi-vă de experienţa voastră cu novicii, băgaţi de obicei ziua la casă, când nu e trafic, cu un casier mai experimentat lângă ei. Nu-i aşa că nu e treabă uşoară? Şi nu mă refer la abilităti, că pe astea le-avem toţi, mă refer pur şi simplu la experienţa de a naviga prin meniu, de a suci mărfurile cu codul de bare unde trebuie etc.", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Potrivit analistului, un casier profesionist probabil că are nevoie de vreo 3-4 luni ca să se mişte ca peştele în apă, iar asta după ce i-au trecut prin mâini mii de mărfuri.

"Gândeşte-te cât îţi va lua ţie care o faci pe casierul o dată pe săptămână. Deci, aştept mai mult la coadă decât înainte şi fac un efort în plus. E legitim să mă întreb - unde sunt banii mei? Dacă banii mei sunt în profitul companiei, care a disponibilizat măcar o parte din casieri sau îi plăteşte mai puţin pe cei convertiţi în asistenţi la self-scan, atunci, iertare, dar îmi voi căuta alt magazin. Dacă Auchan mă plăteşte pentru efort şi aşteptare, cu o reducere la produsele lor, atunci îi pot prefera pe ei, în cazul în care dispun de timp", a menţionat Sebastian Lăzăroiu.

În opinia fostului consilier prezidenţial, răspunsul că Auchan n-a concediat pe nimeni şi nici n-a diminuat salariile personalului, cu alte cuvinte, că Auchan nu câştigă nimic la treaba cu self-scan, e ridicol de mincinos.

"Asta înseamnă că Auchan are chiar cheltuieli suplimentare, timpi de aşteptare mai mari, dar, hei, a dat lovitura cu noile tehnologii şi îti face hatârul de a te învăţa o nouă meserie, deci ar trebui să-i fii recunoscător. Partea bună e că Auchan sunt foarte generoşi cu soldaţii ruşi care ocupă Ucraina. Lor le face donaţii. Îmi dă o lacrimă", a conchis Sebastian Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne