Se întâmplă în România. Procedura bate raţiunea. Defunctul Rege Mihai, citat în instanţă

Andrian Candu propune ca ziua înmormântării Regelui Mihai să fie zi de doliu naţional în R. Moldova
Andrian Candu propune ca ziua înmormântării Regelui Mihai să fie zi de doliu naţional în R. Moldova (facebook.com)

Vineri, 15 decembrie, zi în care mii de români îi aduceau un ultim omagiu Regelui Mihai, defunctul suveran era citat la Tribunalul Arad. Şi nu oricum, ci într-un proces ce îi fusese intentat de un pedofil închis la Penitenciarul Arad, relatează Adevărul.

Nistor Isai Faur, un infractor condamnat pentru pedofilie şi cunoscut procesoman – cu peste 1.000 de procese intentate din motive absurde - l-a dat în judecată pe Regele Mihai, iar oficialii Tribunalului Arad au stabilit pentru vineri, 15 decembrie, termen în proces.

Potrivit sursei citate, primul termen de judecată a avut loc pe 17 noiembrie 2017, iar deţinutul-procesoman a indicat drept ”pârâţi” Casa Majestăţii Sale Regele Mihai I, iar apoi pe rege personal.

"În mod absurd şi scandalos, Regele Mihai a fost citat să se prezinte astăzi, 15 decembrie 2017, la ora 9.00, la Tribunalul Arad, în dosarul 5827/ 108/2017 (10121/2017), într-un nou termen al procesului", arată sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad a explicat de ce s-a stabilit termen în proces, deşi Regele Mihai se află pe catafalc:

„Dosarul este încă pe rol fiindcă dispoziţiile procedurale prevăd că doar la termenul de judecată (n.r. - adică astăzi), şi dacă se respectă anumite proceduri, se dispune suspendarea judecăţii până la introducerea în cauză a moştenitorilor, conform articolului 412, cod procedură civilă”.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne