Sebastian Ghiţă plasat sub control judiciar

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Procurorii DNA au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu şi a deputatului ex-PSD Sebastian Ghiţă. Acesta din urmă a fost plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile.

Iulian Bădescu este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce Sebastian Ghiţă ar fi săvârşit infracţiunile de dare de mită, spălare de bani şi instigare la abuz în serviciu.

În cauză, procurorii au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor Ghiţă Sebastian Aurelian şi Bădescu Iulian, până la concurenţa sumei de 3.533.600 lei.

De asemenea, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 14.07.2015, până la data de 11.09.2015, faţă de Sebastian Ghiţă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) sa se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;

d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare;

e) să nu se apropie de persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

Procurorii i-au atras atenţia lui Sebastian Ghiţă că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne