Sebastian Ghiţă se plânge că este victima unei răzbunări

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Extinderea măsurii sechestrului, interdicţia de a părăsi Ploieştiul şi de a-şi exercita funcţia de parlamentar, par "un fel de răzbunare", a declarat luni deputatul ex-PSD Sebastian Ghiţă, sosit la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit obligaţiilor stabilite prin măsura controlului judiciar, relatează Hotnews.

Ghiţă a mai declarat că va merge în cursul zilei de luni la DNA pentru a da noi detalii şi explicaţii în dosarul Herţanu şi s-a plâns că blocarea conturilor firmelor şi persoanelor din anturajul său este un abuz:

"Nu pricep care e sensul blocării conturilor persoanelor şi firmelor pe care eu le-am cunoscut vreodată în viaţa mea", a declarat Ghiţă, adăugând că "să sechestrezi conturile unei firme fără un minim de dovezi este un abuz".

Deputatul, acuzat printre altele ca în ultimii 15 ani ar fi obţinut prin influenţă contracte în valoare de aproape 130 de milioane de lei, bani care au intrat într-un circuit de spălare a banilor, iar prin neplata taxelor s-ar fi adus un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei, s-a declarat jenat de faptul că s-a pus sechestru pe conturile apropiaţilor săi:

"Îmi e în primul rând ruşine de oamenii aceia. Să pui sechestru pe contul de pensii al mamei, pe un coafor, pe nişte firme cu care nu am legătură pare un fel de răzbunare", susţine Ghiţă, calificând "tot ce s-a întâmplat săptămâna trecută" drept "un fel de răzbunare".

"Voi merge la procurorul Onea să fac mai multe cereri. Am senzaţia că săptămâna trecută, lucrurile fiind tensionate şi agitate, s-au făcut multe lucruri de-a valma. Am citit cu răbdare documentele pe care mi le-a pus la dispoziţie, am verificat cu atenţie acuzaţiile. Din păcate, miercuri, când acuzaţiile au fost aduse, nu am avut posibilitatea să explic şi varianta mea şi ceea ce cred eu despre acele acuzaţii. Sper că astăzi (...) să mă primească şi să îi pot da noi detalii despre subiectul Herţanu. Au apărut noi înregistrări, documente, poziţii şi supoziţii la dosar şi am găsit argumente care să îl facă să creadă că implicarea mea în chestiunea cu Herţanu nu a fost cea pe care o suspectează", a mai declarat deputatul.

Reamintim că la scurtă vreme după ce procurorii anticorupţie au extins acuzaţiile împotriva sa şi au dispus sechestru pe conturile a 51 de societăţi comerciale controlate de acesta, printre care şi cea care deţine licenţa audiovizuală a postului România TV, Ghiţă a încercat să acrediteze ideea că este o victimă colaterală a unui război al serviciilor şi DNA contra lui Ponta.

Astfel, Ghiţă a declarat că asupra sa s-au făcut presiuni pentru a-i cere prietenului său, Victor Ponta, să revină în ţară (unde procurorii ar fi plănuit să-l pună sub control judiciar) şi chiar să îi ceara să demisioneze.

Ghiţă a mai afirmat că are înregistrări cu procurorul Onea care pune presiune pe anumiţi afacerişti din Ploieşti pentru ca aceştia să facă declaraţii împotriva sa şi a afirmat că va duce luni aceste înregistrări în Parlament. Întrebat cine l-a înregistrat pe procurorul Onea, Ghiţă s-a bâlbâit, rezumându-se la un: "eu am auzit acele înregistrări" şi a declarat că va aduce dovezi procurorului general. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne