Şefa Înaltei Curţi, semnal de alarmă: A început un asalt şi asupra completurilor de 3 judecători

După asaltul sistematic şi repetat la adresa completurilor de 5 judecători (contestate după ce dosarul lui Liviu Dragnea a ajuns pe rolul unui astfel de complet), a început asaltul şi asupra completurilor de 3 judecători, lucru sesizat de Cristina Tarcea.
Cristina Tarcea (Presedintele ICCJ),
Cristina Tarcea (Presedintele ICCJ), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, susţine că a început un asalt şi asupra completurilor de 3 judecători, şi, având în vedere acest lucru, a opinat că tragerea la sorţi, care se aplică acum (din nou) completurilor de 5 judecători, ar trebui aplicată şi asupra celor de 1,2 şi 3 judecători de la alte instanţe.

"Cred că este de datoria mea, în calitatea de reprezentant al puterii judecătoreşti, să vă atrag atenţia asupra unui alt lucru la care meditează toată lumea. Este vorba de completurile colegiale de 3 judecători. Nu e un secret că a început un asalt şi asupra completurilor de 3 judecători, Vă reamintesc că nu sunt numai completuri de 3 ci şi de 2 şi de 1, iar în măsura în care apreciem că tragere la sorţi reprezintă un element echitabil, această tragere trebuie aplicată şi asupra completurilor de 1, 2 şi 3 judecători din ţară", a declarat Cristina Tarcea, citată de stiripesurse.ro, înainte de tragerea la sorţi.

Completurile de 5 judecători sunt trase din nou la sorţi în urma unui demers al liderului PSD. Reamintim că după ce a obţinut în urma unei decizii CCR schimbarea primului complet de cinci judecători la care a ajuns apelul în dosarul Bombonica, liderul PSD Liviu Dragnea a contestat şi cel de al doilea complet de la instanţa supremă şi a avut câştig de cauză. Ulterior, în spaţiul public au început să fie lansate atacuri şi la adresa completurilor de 3 judecători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne