Şeful Direcţiei Juridice a SRI: "Sunt unii care-şi numără banii primiţi drept mită, crezându-se imuni"

Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

Şeful Direcţiei Juridice a Serviciului Român de Informaţii, generalul Dumitru Dumbravă, a declarat joi, într-un interviu acordat juridice.ro, că SRI este unul dintre anticorpii bine dezvoltaţi şi echipaţi pentru însănătoşirea societăţii şi eliminarea corupţiei, iar colaborarea cu autorităţile judiciare cu atribuţii în materie a ajuns la cote de neimaginat în trecut.

"Fenomenul corupţiei, ca ameninţare la adresa securităţii naţionale, a intrat relativ recent în portofoliul SRI. Încercăm să ne convingem că este doar o etapă, determinată de persistenţa acestui fenomen social şi, mai ales, de consecinţele grave pe care le generează, dată fiind amploarea sa deosebită, cu forme variate şi complexe manifestate la toate nivelurile societăţii.", a declarat şeful Direcţiei Juridice a SRI.

Generalul SRI a mai explicat că angajarea SRI în lupta "de asanare morală a societăţii" s-a făcut ca structură de suport a autorităţilor judiciare cu atribuţii în materie iar în prezent nivelul de încredere şi calitate a cooperării a atins o cotă de neimaginat într-un trecut nu prea îndepărtat. Dumbravă a mai precizat că dacă în urmă cu câţiva ani SRI consideră ca şi-a atins obiectivul odată cu sesizarea PNA (actualul DNA), în prezent Serviciul îşi menţine interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze.

"Această manieră de lucru, în care suntem angrenaţi alături de procurori, poliţişti, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual şi aspecte care ţin de corupţia sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. Important este, în opinia mea, că sistemul judiciar îşi dezvoltă anticorpii necesari vindecării acestei patologii.", a mai adăugat Dumbravă.

În ceea ce priveşte corupţia ca fenomen, Dumbravă a opinat că există o "anumită patologie", corupţia fiind ca "o boală care macină societatea românească, după ce decimează conştiinţele unor oameni îndeobşte educaţi, absolvenţi de drept, care s-ar putea revendica unei elite. "

Vorbind despre corupţia în rândul magistraţilor, care, de multe ori, s-au lăsat cumpăraţi, derizoriu, cu excursii, ipad-uri, telefoane mobile etc., generalul Dumbravă s-a declarat uimit de faptul că unii din cei care iau mită se cred imuni la reacţia autorităţilor.

"Un lucru nu încetează să mă uimească de fiecare dată. Sunt momente în care toate ecranele televiziunilor de ştiri se îngălbenesc de breaking-news-uri. Ei bine, pe acest fond, maladiv, hepatic, sunt unii care privesc şi-şi numără banii primiţi drept mită, crezându-se imuni la reacţia autorităţilor. Vestea proastă pe care le-o dau este că statul român şi-a dezvoltat sistemul imunitar, iar SRI este unul dintre anticorpii bine dezvoltaţi şi echipaţi pentru însănătoşirea societăţii şi eliminarea corupţiei.", a declarat Dumbravă.

Interviul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne