Boc: Am 15 zile sa demisionez de la Primarie

Epoch Times România
25.12.2008

Premierul Emil Boc a declarat ca "va merge pana la limita maxima" a celor 15 zile prevazute de lege pentru a demisiona din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca si a iesi astfel din starea de incompatibilitate.

Boc a declarat, miercuri seara, pe Aeroportul International din Cluj-Napoca, ca este convins ca actuala echipa de la Primarie se va descurca si fara el.

"Am 15 zile la dispozitie si voi merge pana la limita maxima a termenului de 15 zile. Sunt convins ca aici la Cluj este o echipa care stie sa se descurce si fara mine", a spus Boc.

Primul-ministru a afirmat ca si-ar fi dorit sa participe, marti, la ultima sedinta a Consiliului Local Cluj-Napoca, dar a trebuit sa fie prezent la sedinta de Guvern in care s-a decis reducerea salariilor directorilor de agentii guvernamentale.

"Mi-as fi dorit sa fiu la sedinta CL, dar a trebuit sa aleg intre sedinta de Guvern si de Consiliu Local. A trebuit sa iau acele masuri putin placute pentru demnitari", a spus Boc.

Primul-ministru a precizat ca, joi, se va intalni cu colegii din PDL Cluj.

"Ma voi intalni cu colegii de la PDL Cluj daca ma vor mai primi aici la colindat si nu ma considera de la Bucuresti", a adaugat Boc.

Premierul Emil Boc are la dispozitie 15 zile de la depunerea juramantului ca sef al Guvernului pentru a demisiona din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca si a iesi astfel din starea de incompatibilitate.

Secretarul Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Tarmure, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca, potrivit Legii 161/2003, Emil Boc va trebui sa anunte Consiliul Local, printr-o adresa, ca a renuntat prin demisie la mandat.

"Legea 161/2003 stabileste ca in acest caz domnul Boc are 15 zile la dispozitie pentru a opta pentru una din cele doua functii, cea de prim-ministru si cea de primar, pentru a iesi din starea de incompatibilitate", a explicat Tarmure.

Secretarul CL Cluj-Napoca va intocmi, in conformitate cu prevederile Legii 393/2004, un referat catre Prefectura Cluj, la care va anexa demisia din functie a primarului.

Potrivit acesteia, Prefectura Cluj urmeaza apoi sa emita un ordin privind incetarea mandatului de primar, dupa care CL Cluj-Napoca se va intruni si va lua act de demisia primarului si va decide numirea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari ai municipiului, Sorin Apostu (PDL) si Laszlo Attila (UDMR).

Tarmure a afirmat ca ordinul prefectului de incetare a mandatului se va transmite Ministerului Administratiei si Internelor care va propune Guvernului organizarea de alegeri pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, in termen de 90 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor