Şeful poliţistului-pedofil, eliberat din funcţie

Comisarul şef Vornicu Emanuel René, superiorul poliţistului acuzat de pedofilie, agentul Eugen Stan, a fost eliberat din funcţie în urma scandalului.
Pedofilul din lift
Pedofilul din lift (Poliţia Română)

Şeful Serviciului de Supraveghere Rutieră din sectoarele 1, 2, 6 ale Capitalei, Vornicu Emanuel René, superiorul agentului acuzat că a agresat sexual mai multe fetiţe, a fost eliberat din funcţie, reiese dintr-un comunicat de presă remis, marţi, de Poliţia Română.

Potrivit comunicatului citat, urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de şeful Poliţiei Române la Brigada Rutieră Bucureşti s-au dispus următoarele:

1.Eliberarea din funcţie a comisarului şef de poliţie Vornicu Emanuel René, şef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situaţiei de fapt;

2.Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea iniţierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale;

3.Cercetarea disciplinară a şefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri, precum şi a psihologului unităţii cu privire la activitatea desfăşurată.

"Precizăm că, verificările sunt în desfăşurare, pentru a se clarifica întreaga situaţie de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice", a punctat Poliţia Română.

Reamintim că Eugen Stan şi-a recunoscut fapta precum şi un viol pe care l-ar fi comis în 2012 asupra unei fetiţe, în acelaşi sector, potrivit avocatului acestuia.

Eugen Stan lucrează din 2010 în Brigada Rutieră, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de şofer al unui şef din Poliţie, este căsătorit şi are doi copii. Anul trecut, ar fi încercat să violeze o femeie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne