Sezonul de rafting pe Defileul Jiului se deschide la sfârşitul săptămânii

(youtube.com)
Epoch Times România
03.04.2014

Sezonul de rafting pe Defileul Jiului se va deschide în acest an sâmbătă, 5 aprilie, debitul apelor râului Jiu permiţând deja practicarea acestui sport extrem, în condiţiile în care vremea de afară este suficient de caldă pentru ca turiştii amatori de adrenalină să nu aibă de suferit din cauza temperaturii de afară.

''Sezonul începe mai devreme pentru că iarna aceasta a fost mai călduroasă, comparativ cu alţi ani. Zăpezile s-au topit, iar debitul râului Jiu a crescut şi îndeplineşte condiţiile pentru practicarea raftingului fără niciun fel de riscuri'', a declarat joi Sorin Sanda, reprezentantul unei companii specializate în servicii de turism extrem şi de aventură din Valea Jiului.

Primele grupuri de turişti ce vor testa aventura pe apele învolburate ale Jiului se vor reuni sâmbătă la Aninoasa, oamenii urmând să fie echipaţi în costume de neopren şi să primească veste de salvare şi căşti de protecţie. După ce vor fi instruiţi asupra comenzilor şi a modului în care trebuie să se comporte pe traseu, turiştii vor urca în trei bărci şi vor porni pe un prim tronson al Jiului, în lungime de 13 kilometri. Cei care doresc, pot continua pe următoarele două tronsoane ce străbat zonele Lainici şi Sadu. Lungimea totală a sectoarelor pe care se poate practica raftingul este de circa 35 de kilometri.

Fost campion naţional la alpinism şi practicant al mai multor sporturi extreme, Sorin Sanda a apreciat că râul Jiu este cel mai bun din ţară pentru amatorii de rafting. Pe cele trei sectoare de pe albia râului pot fi întâlnite peste 80 de cascade în care viteza apei atinge până la 40 de kilometri la oră.

''Raftingul este potrivit pentru oamenii care doresc să capete încredere în ei şi în echipa cu care lucrează, pentru ca toate cascadele nu pot fi străbătute fără un efort comun şi o coordonare fermă, unitară. Acesta este şi motivul pentru care cele mai multe grupuri de turişti care vin la rafting pe Jiu sunt angajaţii unor firme ce organizează team-building'', a afirmat reprezentantul companiei.

Costurile pentru turiştii care doresc să vină la rafting pe râul Jiu încep de la 150 de lei pentru o persoană şi un sector traversat şi cresc uşor, până aproape de o valoare dublă, ce va fi percepută în cazul în care se doreşte să fie străbătut tot parcursul, de la Aninoasa până la Sadu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor