Shimon Peres încetează din viaţă la 93 de ani

În primele ore ale zilei de miercuri s-a stins din viaţă cel de-al 9-lea preşedinte al Israelului, Shimon Peres. Fostul preşedinte a câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 1994 împreună cu Yasser Arafat şi premierul asasinat Yitzhak Rabin.
Fostul preşedinte israelian Shimon Peres.
Fostul preşedinte israelian Shimon Peres. (Captură Foto)

Fostul preşedinte israelian Shimon Peres, 93 de ani, a murit în primele ore ale zilei de miercuri după un atac cerebral suferit în urmă cu două săptămâni. Familia lui Peres a fost văzută sosind la un spital din Tel Aviv marţi noaptea după ce a fost raportată o deteriorare a stării sale.

Peres a servit ca premier timp de 8 luni după asasinarea premierului Yitzhak Rabin în 1995 şi de asemenea pentru un mandat scurt între 1984 şi 1986, pe baza unui acord rotational cu Yitzhak Shamir. Ulterior, Peres a fost ales în funcţia de cel de-al 9-lea preşedinte al Israelului pentru perioada 2007-2014.

Împreună cu fostul lider palestinian Yasser Arafat şi Yitzhak Rabin, Shimon Peres a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1994 pentru “eforturile lor de a crea pace în Orientul Mijlociu”, după semnarea în 1993 a acordurilor de pace interimare de la Oslo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe