Siegfried Mureşan: România a căzut 6 locuri sub Guvernul PSD-ALDE în Clasamentul global al competitivităţii

Forumul Economic Mondial confirmă faptul că România a căzut 6 locuri în Clasamentul global al competitivităţii sub Guvernul PSD-ALDE, a atras atenţia europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

România a căzut 6 locuri în Clasamentul global al competitivităţii sub Guvernul PSD-ALDE, ocupând anul acesta locul 68 din 137, potrivit Raportului "Indexul Global al Competitivităţii 2017-2018", publicat de Forumul Economic Mondial, a declarat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul european Siegfried Mureşan.

România se situează cu 29 de locuri în urma Poloniei şi cu 19 locuri sub Bulgaria, principalele cauze care afectează competitivitatea ţării noastre fiind ratele de impozitare, accesul la finanţare, birocraţia, forţa de muncă nepregătită corespunzător, corupţia şi infrastructura slab dezvoltată.

"România a căzut 6 locuri sub Guvernul PSD-ALDE în Clasamentul global al competitivităţii realizat de Forumul Economic Mondial, situându-ne anul acesta pe locul 68 din 137 de economii incluse în top. Raportul ne arată că România se află sub Polonia şi Bulgaria şi în ceea ce priveşte infrastructura, sănătatea, educaţia, eficienţa pieţei forţei de muncă şi inovarea. Sunt exact domeniile la care investitorii se uită şi de care ţin cont atunci când vor să investească sau să-şi extindă activitatea într-o ţară. O infrastructură slab dezvoltată, forţa de muncă slab pregătită şi instabilitatea fiscală înseamnă costuri mai mari pentru companii şi astfel nu le mai rămân bani pentru dezvoltarea activităţii, pentru a angaja noi oameni sau pentru a mări salariile.

Guvernul PSD-ALDE trebuie să înţeleagă că acestea sunt efectele lipsei reformelor economice şi a investiţiilor în educaţie şi infrastructură. În loc să întărească economia şi să creeze condiţii favorabile mediului de afaceri, tot ce vedem din partea actualului Guvern sunt creşteri de salarii şi cheltuieli guvernamentale nesustenabile, o îndatorare tot mai mare la dobânzi tot mai crescute şi un cadru fiscal lipsit de predictibilitate. Prin aceste măsuri, PSD şi ALDE alungă investitorii şi aceştia vor alege să investească în alte ţări din regiune unde găsesc condiţii mai bune şi predictibilitate, adică opusul a ceea ce le oferă guvernarea PSD-ALDE", a precizat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul a notat că vrem să relocăm Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) de la Londra în România, dar ţara noastră este codaşă la cele mai importante capitole de care se ţine cont când se decide o astfel de relocare, ne aflăm cu mult în urma contracandidaţilor noştri chiar ţări din regiune, nu mai vorbesc despre Viena, Amsterdam, Barcelona sau Milano.

"Guvernul PSD-ALDE se face că nu vede acest lucru şi că politicile sale de când a ajuns la putere sunt catastrofale şi împing ţara noastră în jos, aşa cum tot au avertizat specialiştii. În 9 luni de guvernare a PSD şi ALDE am căzut 6 locuri în Clasamentul global al competitivităţii şi ne aflăm cu 19 locuri în urma Bulgariei. Deficitul s-a dublat de la începutul anului până în prezent, ratele la creditele imobiliare şi cu dobândă variabilă cresc şi ele în condiţiile în care indicele ROBOR, în funcţie de care se calculează dobânda, aproape s-a dublat în ultimele 8 luni, de la 0,8% la 1,46%, preţul la combustibili a crescut, ceea ce produce un efect în lanţ de creştere a tuturor preţurilor.

De asemenea, investiţiile statului au scăzut la un nivel de neacceptat într-o economie care înregistrează creştere economică, rata de absorbţie a fondurilor europene pentru coeziune, exact acele fonduri oferite gratuit de Uniunea Europeană ţărilor mai puţin dezvoltate pentru a atinge nivelul de dezvoltare al ţărilor bogate, este sub 1%, deşi a trecut deja jumătate din perioada în care fondurile alocate pot fi cheltuite, 2014 - 2020. Forumul Economic Mondial o spune răspicat: România merge în jos într-un ritm care ar trebui să trezească la realitate Guvernul PSD - ALDE", a mai afirmat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne