Silviu Prigoană a deschis în centru un „Magazin cu soluţii pentru Bucureşti”

Epoch Times România
11.05.2012

Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, şi-a intitulat sediul de campanie electorală "Magazin cu soluţii pentru Bucureşti", pe care l-a deschis vineri în centrul Capitalei, pe B-dul Nicolae Bălcescu 25.

 

El a pus în vitrina sediului mai multe sticle cu pulverizator pe care scrie simplu "Soluţie pentru Bucureşti".

Silviu Prigoană a spus, cu această ocazie, că va fi prezent zilnic la sediul de campanie, pentru a oferi soluţii la problemele cetăţenilor din Capitală.

Candidatul PDL susţine că are "soluţia Prigoană" pentru - problema câinilor comunitari, problema traficului, curăţenia şi estetica oraşului, reducerea cheltuielilor de întreţinere, siguranţa cetăţeanului, asistenţă socială, locuinţe sociale, un Bucureşti cultural, încurajarea turismului şi accesarea fondurilor europene".

Prigoană a anunţat la o întâlnire cu presa ce a avut loc la sediul său de campanie că intenţionează pentru început să introducă gratuitate pentru toată populaţia pe liniile de transport public de suprafaţă.

"Din calculele economice rezultă că 67% din bugetul RATB e subvenţionat, nu există o problemă pentru suportarea de la buget a costurilor, deoarece există finanţări. Se pot strânge bani la buget din exploatarea optimă a locurilor de parcare pe domeniul public ce pot genera 5-6 milioane euro pe lună. Se pot face economii pentru că se renunţă la echipamentele de taxare, personal de control", a spus Prigoană.

El a ţinut să precizeze că această gratuitate există deja în peste 120 de oraşe din lume.

Silviu Prigoană a mai spus că are în program cumpărarea a 5.000 de locuinţe sociale de pe piaţa liberă şi alte 10.000 neterminate ce pot fi achiziţionate cu preţuri mici, în urma negocierilor cu deţinătorii.

Pentru turism, el propune în continuare mutarea parlamentarilor din Palatul Parlamentului şi amenajarea Casei Poporului ca o "Mecca a turismului".

"Am discutat cu primăriţa din Madrid şi ei vor să construiască cu 5 miliarde de dolari o clădire similară cu Cazinoul din Las Vegas. Noi avem posibilitatea să amenajăm la Parlament un spaţiu atractiv şi să creăm până la 20.000 de locuri de muncă, dar nu o facem", a spus Prigoană.

Candidatul PDL a ţinut să anunţe jurnaliştii că a renunţat la calitatea de asociat la firma Rosal şi la alte contracte încheiate cu administraţia locală a sectorului 3, încă din 2010.

"Orice atac politic suferit în această campanie din partea candidaţilor mei aş vrea să fie cu documente", a spus Prigoană.

El a urat succes tuturor contracandidaţilor săi şi a afirmat că cel mai bun care reuşeşte să lămurească electoratul cel mai bine, să fie primar general.

"Eu voi câştiga funcţia de primar general, a venit căldura şi vreau să mă îmbrac în alb, cum am promis", a completat Prigoană.

De asemenea, candidatul PDL a reafirmat şi cu această ocazie că va rezolva în şase luni problema câinilor comunitari prin parteneriate încheiate cu asociaţiile şi fundaţiile de specialitate, în primele trei luni urmând să se facă recensământul tuturor câinilor din Bucureşti.

Prigoană mai vrea, dacă va fi ales primar general, să reducă facturile la încălzire cu 25%, prin fuziunea ELCEN şi trecerea în subordinea CGMB, reabilitarea tuturor blocurilor din Bucureşti, modernizarea CET-urilor în parteneriate public privat, înlocuirea reţelelor de transport a apei calde şi agentului termic.

În ce priveşte problema siguranţei cetăţeanului, el va regândi amplasarea unor staţii de reacţie rapidă a pompierilor şi SMURD, în parteneriat cu poliţia şi inspectoratele şcolare.

Legat de problema Bucureştiului cultural, el vrea să declare Bucureştiul - Capitală culturală europeană pentru un an. "Voi face un puternic lobby la nivel european, implicând în acest proiect europarlamentarii români. Voi inventaria clădirile vechi şi susţin conservarea ori reabilitarea lor ca patrimoniu urban", a mai spus Silviu Prigoană, subliniind că atragerea fondurilor europene vrea să o facă într-un ritm "de cinci ori mai susţinut" ca până acum, prin crearea unui departament în cadrul PMB care să se ocupe exclusiv de aceste proiecte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor