Simion, privind desemnarea lui Ciucă: Dacă şi această propunere nu întruneşte o majoritate, vom iniţia suspendarea lui Iohannis

George Simion
George Simion

Copreşedintele AUR George Simion a declarat joi, după consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, că, în cazul în care noua propunere pentru funcţia de premier – Nicolae Ciucă – nu va obţine o majoritate parlamentară, AUR va iniţia suspendarea şefului statului. În plus, Simion le-a cerut social-democraţilor să nu facă blat cu PNL doar pentru ca, potrivit liderului AUR, Marcel Ciolacu să ajungă preşedinte al Camerei Deputaţilor.

“Preşedintele Iohannis ne-a spus că propunerea de prim-ministru va fi generalul Nicolae Ciucă. Adică putem uşor să intrăm într-un regim militarizat, în care probabil o să conducă armata şi Klaus Iohannis. Şi ce se pregăteşte, în fundal în aceste jocuri... Era foarte sigur preşedintele Iohannis, dădea semne că este convins că PSD îl va vota pe Ciucă. În schimb, la Camera Deputaţilor o să ajungă preşedinte Marcel Ciolacu şi, surpriză, fricosul, Florin Cîţu, să fie preşedintele Senatului.

Noi am înaintat o altă propunere la Cotroceni şi preşedintele are pe masă două alegeri. I-am pus în vedere lui Klaus Iohannis că, dacă şi această propunere nu întruneşte o majoritate parlamentară, AUR va iniţia suspendarea preşedintelui. Am mers cu propunerea unui premier independent, în persoana lui Călin Georgescu sau altă persoană din afara partidelor politice. Preşedintele ne-a spus că se pare că acesta e hobby-ul nostru, suspendarea şi i-am transmis că fiecare cu hobby-urile sale”, a precizat Simion.

De asemenea, Simion a afirmat că preşedintele Iohannis a refuzat să explice ce anume îl califică pe Ciucă pentru a ocupa funcţia de premier:

“Colegul nostru Mihai Negoescu l-a întrebat pe preşedinte ce-l califică pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru şi el a spus că acest lucru va reieşi din dialogul pe care-l va purta Nicolae Ciucă cu noi”.

Totodată, George Simion a transmis că AUR nu va susţine ceea ce el a descris “varianta Nicolae Ciucă premier, Marcel Ciolacu preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Florin Cîţu preşedinte al Senatului”.

“Asta se vehiculează. Eu sper ca cei de la PSD să nu marşeze la această variantă şi să nu facă blat cu Klaus Iohannis”, a adăugat liderul AUR.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne