Simona Halep dă dovadă de fair play. Învinsă de Serena în finala de la Cincinnati

Jucătoarea română de tenis Simona Halep
Jucătoarea română de tenis Simona Halep (facebook)

Simona Halep a cedat în faţa rivalei sale, americanca Serena Williams, care a câştigat duminică seară finala turneului de la Cincinnati, cu scorul de 6-3, 7-6.

Chiar dacă Simona a fost amărâtă în sufletul ei, a ieşit cu zâmbetul pe buze şi a recunoscut că în acest meci Serena a fost mai bună. Este lăudabil fair-play-ul de care dă dovadă Simona din nou în cariera sa.

Ca urmare a faptului că a disputat a doua finală consecutivă, Simona Halep a urcat din nou pe locul 2 în clasamentul WTA făcând rocada cu rusoaica Maria Şarapova.

Pentru performanţa ei de la ultimele două turnee, constănţeanca a primit 585 puncte şi un cec de 240.500 dolari, pe când Serena Williams, care doreşte să obţină victoria finală la US Open, pentru a realiza Marele Şlem, a primit 900 puncte WTA şi 495.000 dolari.

După meci jucătoarea noastră a declarat după meci: “Întâi vreau să felicit campioana, pe Serena Williams. Iţi doresc mult succes pentru US Open, ştiu că poţi să faci Marele Şlem. Mulţumesc sponsorilor, copiilor de mingi, arbitrilor şi publicului, pentru că ne-a susţinut azi, aşa cum a făcut-o întotdeauna. A fost o săptămână şi un weekend extraordinar pentru mine şi mă voi întoarce şi la anul. Mulţumesc foarte mult!”.

La rândul ei, numărul 1 mondial a mărturisit: "Îi mulţumesc Simonei Halep că a jucat un tenis atât de frumos. Este o femeie atât de puternică. A fost o onoare să joc împotriva ei. Mulţumesc şi echipei mele, sponsorilor şi fanilor. Aceşti fani mă fac să îmi doresc să joc mereu aici".

Din cauza unor probleme de sănătate, Halep este nevoită să se retragă de la Connecticut Open. "Îmi pare foarte rău că trebuie să mă retrag de la New Haven. Iubesc turneul şi am amintiri plăcute aici, reuşind să câştig titlul în trecut. Am avut câteva săptămâni dificile care m-au lăsat cu dureri la piciorul stâng şi, din nefericire, nu pot să mă forţez să joc atât de aproape de US Open", a declarat Halep.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport