Simona Halep, victorie dificilă în turul trei la turneul WTA de la Montreal

Numărul unu mondial a avut de luptat cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova pentru a-şi asigura prezenţa în sferturile de finală ale competiţiei canadiene, scor final 7-6 (9), 4-6, 7-5.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep - 'regina tenisului mondial feminin' a avut meci dificil cu sportiva din Rusia, Anastasia Pavliucenkova (27 ani, 28 WTA), joi, în manşa a treia a turneului WTA Premier 5 “Coupe Rogers présentée par Banque Naţionale”.

Partida începută miercuri şi întreruptă datorită vremii nefavorabile la scorul de 4-3 pentru Pavliucenkova, a fost reluată a doua zi, duelul dintre cele două tenismene durând trei ore şi 7 minute de joc efectiv. Campioana ediţiei 2016 de la Montreal s-a impus în final cu scorul de 7-6 (9), 4-6, 7-5.

Jocul a fost destul de echilibrat, Pavliucenkova reuşind să ridice destule probleme reprezentantei noastre.

După un prim set câştigat la limita de Simona în tiebreak după ce a irosit două mingi de set – la 6-5 şi 7-6 – a salvat una la 7-8, a mai ratat una la 9-8, pentru ca apoi să încheie cu 11-9, setul secund a fost adjudecat tenismana din Rusia, cea din urmă reuşind un break la scorul de 4-4, câştigându-şi apoi serviciul, egalând astfel situaţia de pe tabela de marcaj.

În decisiv, adversara numărului unu mondial a început în forţă, dând impresia că se îndreaptă spre victorie, ea aflându-se în avantaj în trei rânduri (2-0, 3-1, 4-2), dar spre bucuria noastră Simona a revenit admirabil, şi-a recuperat break-ul pierdut în debutul setul trei şi a preluat conducerea (5-4). Pavliucenkova a mai opus rezistenţă pe final, dar constănţeanca a fost peste, încheind socotelile cu 7-5.

Halep a contabilizat 3 aşi, 4 duble greşeli, 24 de mingi direct câştigătoare şi 34 de erori neprovocate, în timp ce rusoaica a numărat 6 aşi, 7 duble greşeli, 43 de winners şi a comis 65 de erori neforţate.

În continuare Simona o va întâlni pe Venus Williams.

Ea şi-a asigurat deocamdată un premiu financiar de 29.010 dolari şi 105 puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport