Sindicaliştii colonelului Dogaru anunţă un miting de amploare în Bucureşti

De ziua Unirii, Mircea Dogaru reînvie "tradiţia mitingurilor antibăsiste" şi anunţă un mare protest la Guvern.
Mircea Dogaru
Mircea Dogaru (nineoclock.ro)

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), condus de controversatul colonel Mircea Dogaru, anunţă un miting de amploare duminică, 24 ianuarie, în Bucureşti. Mitingul este programat să înceapă la ora 11.00 în Piaţa Victoriei, zonă unde traficul rutier va fi restricţionat până la ora 18.00.

Pe lângă sindicaliştii SCDMD vor participa la miting şi reprezentaţi din toate ONG-urile (din Armată, Interne şi Servicii), plus ceferişti, pensionari civili, profesori, mineri etc., anunţă sindicatul lui Dogaru.

Colonelul Dogaru, care se erijează în voce a societăţii civile îşi prezintă mitingul ca pe o Mare Adunare Populară şi susţine că "în condiţiile în care, de doi ani de zile, o propagandă abilă distruge imaginea Parlamentului, a Guvernului, a Preşedinţiei, a partidelor şi a clasei politice româneşti în ansamblu" prin adunarea de mâine "societatea civilă organizată atrage atenţia Europei, ca şi în decembrie 2015, că există o forţă în România, capabilă să se opună oricăror tentative de federalizare şi să lupte pentru drepturile sociale şi naţionale ale românilor."

„Celor care se lamentează că "întinăm o zi naţională" le atragem atenţia că toate mările acţiuni antibăsiste ale SCMD, apoi ale SCMD şi CNSC, s-au desfăşurat pe 24 Ianuarie”, mai precizează SCMD.

În decembrie 2015, dată la care face referire Dogaru, în jur de 400 de persoane au protestat la Guvern, mobilizate de Dogaru. „Nu vă fie frică, şi Iohannis pică!” le-a transmis Dogaru participanţilor, la portavoce. Mai multe informaţii aici.

"Revendicările noastre sunt cele solicitate Guvernului, la mitingul desfăşurat în ziua de 28 decembrie 2015, astfel: anularea de către Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, a art. 40 din OUG 57/2012, urmând ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat să se facă în cuprinsul Ordinului comun de aplicare; la deschiderea noii sesiuni parlamentare, Guvernul să solicite Parlamentului, spre analiză şi avizare, proiectul Legii unice a salarizării, care va intra în procedură de urgenţă în Parlament, până la sfârşitul acestei prime sesiuni; instituirea salariului minim pe economie să se facă prin Hotărâre de Guvern, până la 01.03.2016; Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice să iniţieze un nou proiect al Legii pensiilor, care să facă distincţiile necesare din punctul de vedere al statutului juridic, între pensii, ajutoare sociale, rente şi indemnizaţii, cu luarea în calcul, pentru pensii, a procentului de 45 % din salariul mediu brut pe economie", mai precizează SCMD, potrivit unui comunicat de presă publicat de Agerpres.

Reamintim că Mircea Dogaru a devenit un personaj intens mediatizat după ce în 2012 a semnat cu USL, în numele unei alianţe formate din mai multe sindicate şi asociaţii, un protocol care avea, printre obiective, desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA, CNSAS. În schimbul semnării acestui protocol, USL-ului i se oferea garanţia că alianţa din spatele lui Dogaru (CNSC) îşi va oferi tot suportul pentru debarcarea de la putere a preşedintelui Băsescu.

Doi ani mai târziu, acelaşi Dogaru a contribuit la strângerea semnăturilor pentru candidatura la preşedinţie a fostului şef SIE, Teodor Meleşcanu.

Despre Mircea Dogaru, presa mai susţine că ar fi fost recrutat în 2000 pentru încadrarea în rândurile Direcţiei de Siguranţă Militară, în scopul realizării controlului operativ al sindicatelor ce urmau să se înfiinţeze în România.

Circulaţie restricţionată

Având în vedere mitingul de mâine, Jandarmeria Capitalei a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că din cauza acestei acţiuni de protest duminică, începând cu ora 07.30, va fi restricţionat traficul rutier pe Şoş.Kiseleff, între străzile Arh.Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. În Piaţa Victoriei, se va circula pe două benzi de mers, între bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bulevardul Lascăr Catargiu. Pe sensul de circulaţie din Piaţa Victoriei, relaţia strada Buzeşti - Şoseaua Nicolae Titulescu, către Calea Victoriei, respectiv către bulevardul Lascăr Catargiu, traficul va fi închis până la ora 18.00. Pe strada Paris, traficul va fi direcţionat doar spre bulevardul Aviatorilor, iar pe breteaua Iancu de Hunedoara traficul rutier va fi direcţionat doar spre bulevardul Aviatorilor, informează stiripesurse.ro

Ca rute alternative, Brigada Rutieră recomandă bulevardul Aviatorilor - bulevardul Beijing - strada Nicolae Caramfil - bulevardul Aerogării - DN1 şi bulevardul Ion Mihalache - bulevardul Mareşal Averescu - bulevardul Mărăşti - Piaţa Montreal - DN1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne