Sindicaliştii de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului intră în grevă japoneză. Acuză "inechităţi salariale"

Oficiul Naţional al Registrul Comertului
Oficiul Naţional al Registrul Comertului

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, vor purta banderole negre în semn de protest şi “îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel”. Sindicaliştii cer Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, acuzând că ONRC este “instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”.

“Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federaţia PUBLISIND şi la Blocul Naţional Sindical – declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR.

SAONRC cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie. Totodată revendicăm acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională ‘Justiţie’”, se arată într-un comunicat al sindicatului.

Potrivit sindicaliştilor, în scopul susţinerii revendicărilor salariaţilor din ONRC, SAONRC declanşează acţiuni sindicale conform următorului calendar:

- 18-22 aprilie 2024 - grevă de tip japonez la nivel naţional - membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel.

- 23-25 aprilie 2024 - începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor.

- 26 aprilie 2024 - începând cu ora 11,00 - miting la sediul Ministerului Justiţiei.

- începând din luna august 2024 - declanşare conflict colectiv de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne