Siteul rus Vedomosti, deseori critic la adresa Kremlinului, dat jos din motive tehnice

(Frank Chen/Getty Images)

O pană de curent la un furnizor francez de Internet a provocat blocarea mai multor website-uri de ştiri ruseşti, inclusiv cel al publicaţiei Vedomosti.

Agenţia de ştiri Interfax a fost ţinta unui atac cibernetic la scară mare în urmă cu două săptămâni. În acest atac a fost folosit un program virusat care a cerut bani în schimbul recuperării datelor din calculator.

Vedomosti a declarat joi, pe aplicaţia Telegram, că atât website-ul cât şi aplicaţia sa de smartphone au căzut.

“Deficienţa este la furnizor şi se depun eforturi pentru a rezolva situaţia”, a scris ulterior publicaţia.

Website-urile de ştiri Rosbalt şi Znak au raportat de asemenea că au suferit aceeaşi lovitură.

Redactorul şef al Rosbalt, Nikolai Ulianov, a afirmat pentru RBC că website-ul publicaţiei este inaccesibil din cauza unui accident la un centru de date din Franţa.

Website-ul hosting provider-ului francez OVH era căzut de asemenea în momentul în care ziarele ruseşti au postat anunţurile lor. Fondatorul OVH a scris joi pe Twitter că firma a luat măsuri pentru a reporni curentul electric în unităţile sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe