”Slavă lui Igor!” Dodon, elogiat la Ocniţa. Deputat PLDM: Lăsaţi-i pe copii să înveţe

Ministerul Educaţiei şi alte instituţii de protecţie a drepturilor copiilor din RM să se autosesizeze şi să ceară politicienilor să nu fotografieze copiii, fără permisiunea părinţilor, solicită jurnalista Liliana Zaharia.
Igor Dodon la Ocniţa. Pe tablă este scris ”Slavă lui Igor!”
Igor Dodon la Ocniţa. Pe tablă este scris ”Slavă lui Igor!” (facebook.com/dodon igor)

Preşedintele Igor Dodon informează pe pagina sa de socializare că, marţi, a întreprins o vizită la nordul Republicii Moldova, unde în oraşul Ocniţa a vizitat două grădiniţe de copii care au primit resurse materiale şi financiare din partea Fundaţiei de Binefacere „Din Suflet” a primei doamne dar şi gimnaziul din localitatea Vălcineţ, unde a discutat cu elevii şi colectivul de pedagogi, asigurându-i că ”va depune şi în continuare tot efortul în vederea asigurării unui mediu favorabil pentru creşterea şi dezvoltarea viitoarelor generaţii”.

De menţionat că la postarea sa şeful statului a adăugat aproximativ 40 de fotografii cu mai mulţi copii, iar pe una dintre ele se vede cum pe tabla amplasată pe peretele din faţa clasei decorată cu inimioare scrie ”Slavă lui Igor!”.

Cazul a stârnit critici ale politicienilor, jurnaliştilor şi internauţilor. Astfel, deputata PLDM Maria Ciobanu susţine că Republica Moldova a mai avut ”politicieni năuci, care vorbeau mai mult în dodii, dar acesta a luat-o cu totul hăisa. Ce se întâmplă, lume? Priviţi ce este scris pe tablă...”

În context, politiciana a ţinut să se adreseze Monicăi Babuc, să facă dovada faptului că nu a nimerit accidental în fruntea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi să emită o dispoziţie prin care să interzică politicienilor să meargă în instituţiile educaţionale doar pentru a "colinda" cu text electoral şi a poza cu elevii. ”Lăsaţi-i pe copii să înveţe. Nu le prezentaţi exemple de comportament antipedagogic.”

Jurnalista Liliana Zaharia punctează că imaginea inocentă a copiilor este asociată cu cea a lui Igor Dodon.

”Mă întreb dacă părinţii acestor copii au fost de acord ca Igor Dodon să posteze fotografii cu ai lor copii, când i-au trimis la şcoală? Eu nu vreau ca copilul meu să apară într-o fotografie cu un demnitar sau politician, indiferent ce culoare politică are acesta”, comentează jurnalista, care consideră că Ministerul Educaţiei şi alte instituţii de protecţie a drepturilor copiilor se vor autosesiza şi vor cere ca politicienii, demnitarii, funcţionarii să nu fotografieze copiii, dacă nu au permisiunea de la părinţi.

Internautul Roman Uscatu a ţinut să concluzioneze că Igor Dodon, fiind idolul socialismului şi comunismului, se vrea în rând cu Lenin şi Stalin.

Notabil este faptul că recent cu referire la o postare de ură pe Facebook a şefului statului unde şi-a etichetat copiii săi, Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii din R. Moldova a atenţionat politicienii de la Chişinău că, potrivit principiilor de bază ale Convenţiei cu privire la drepturile copilului, expunerea copiilor în spaţiul public, în special în contexte politice, vine în contradicţie cu interesul superior al copiilor şi al dezvoltării armonioase a acestora. Acţiunile de acest fel prejudiciază grav imaginea copiilor, îi expun la multiple riscuri, inclusiv la eventuale hărţuiri individuale şi publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe