Un şofer de ambulanţă a suferit un atac cerebral la volan. Se afla în misiune

Ambulanta (Epoch Times România)
Andrei Popescu
29.04.2024

Un ambulanţier în vârstă de 57 de ani, de la substaţia de Ambulanţă Rădăuţi a SAJ Suceava, a făcut, sâmbătă, un accident vascular cerebral (AVC) în timp ce se afla la volan, în misiune de salvare, relatează Monitorul de Suceava.

Potrivit sursei citate, ambulanţa plecase de la Rădăuţi spre o pacientă din Horodnic de Jos, iar la intrarea în această localitate şoferul ambulanţei a suferit un AVC.

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a SAJ Suceava, dr. Adriana Morari, a confirmat că ambulanţierul a făcut AVC în timpul serviciului, dar fără pierderea stării de conştienţă.

“S-a intervenit rapid, ajungând la Suceava, unde este centru regional de stroke. A avut şansa să fie în prezenţa unui asistent medical care a sesizat rapid deficitul neurologic şi nu s-a întâmplat nici un accident sau greşeală de condus. Iniţial a fost internat la ATI, acum e la secţia Neurologie. Sperăm să aibă o evoluţie bună”, a precizat Morari.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al sindicatului de la Ambulanţă, Robert Rotariu, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu apariţia unor astfel de cazuri în rândul angajaţilor de la Ambulanţă, pe care le corelează cu nivelul ridicat de stres şi cu munca foarte dificilă.

“Colegul asistent medical a văzut că ambulanţierul nu schimbă viteza şi motorul se turează foarte tare, iar când l-a întrebat ce se întâmplă, crezând că este o problemă tehnică, a realizat că acesta nu poate articula corect cuvinte. I-a cerut să tragă pe dreapta. Colegul cu AVC a reuşit să oprească în siguranţă, iar colegul asistent i-a administrat medicaţia şi a aşteptat echipajul de sprijin. Ulterior starea lui s-a agravat şi a fost nevoie de intervenţie chirurgicală. Acum este stabil şi sperăm să se recupereze cât mai repede posibil”, a spus Rotariu.

Totodată, Morari a transmis că acesta este al treilea caz de AVC în rândul angajaţilor de la Ambulanţa Suceava.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor